Asistentul medical din Reșița nu are coronavirus, arată testele efectuate la „Matei Balș”

breaking news

Asistentul medical din Reșița, care a lucrat în Germania și a intrat în contact cu patru bolnavi de coronavirus, nu este infectat cu noul virus gripal, a anunțat miercuri seară Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de boli infecțioase „Matei Balș”.

„Este negativ (rezultatul testului, n.r.). Deci, pacientul nu este infectat cu coronavirus”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, la Antena 3.

Asistentul medical care s-a întors din Germania, unde a intrat în contact cu patru bolnavi de coronavirus, a mers la spital, cu simptome specifice, fiind trimis de la Reșița la Timișoara.

Ultima dată asistentul medical a intrat în contact cu persoanele bolnave pe 5 februarie, iar în 7 februarie a revenit în țară, la părinți. Aflat la Reșița, tânărul a avut marți febră și tuse, motiv pentru care a mers la spitalul din oraș. De aici a fost trimis la boli infecțioase în Timișoara. Este izolat, iar analizele recoltate au fost trimise la București.

Informațiile primite de autoritățile din Timiș, de la medicul de gardă, au fost că pacientul în vârstă de 25 de ani, asistent medical la spitalul Trostberg- Germania, a intrat în contact cu patru persoane confirmate cu coronavirus, pe care le-a îngrijit până în data de 05.02.2020. La locul de muncă din Germania au fost folosite toate măsurile de siguranță și protecție.
În data de 07.02.2020 a ajuns la Reșița, cu mașina personală, la locuința părinților. Simptomatologia a debutat în 10 februarie cu febră 39.5 disfagie, tuse iritativă, și-a administrat Nurofen.
În data de 11.02.2020 s-a prezentat în UPU de la Spitalul Județean Reșița, de unde a fost transportat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr Victor Babeș” Timișoara – ora sosirii 01.50, în 12.02.2020, unde a fost izolat conform metodologiei și protocolului.
Testul de gripă a fost negativ. S-au recoltat exudate faringiene și nazale, sânge integral pentru coronavirus.
Probele au ajuns la ora 09.15 la DSPJ Timiș și au fost trimise la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. „Matei Balș” Bucuresti, pentru confirmare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here