Atentat cu peste 60 de morți în Afganistan. Sunt copii printre victime

Cel puţin 62 de oameni și alte câteva zeci au fost răniți, în urma unui atentat asupra unei moschei din estul Afganistanului. Bilanțul a fost anunțat de purtătorul de cuvânt al guvernatorului din provincia Nangarhar, Attaullah Khogyani. Numărul morţilor a fost confirmat şi de purtătorul de cuvânt al poliţiei, Mubarez Attal, care a precizat însă că ar exista 36 de răniţi, a scris Europa Liberă.

Potrivit lui Attaullah Khogyani, atacul a fost comis cu „explozibili care au fost plasaţi în interiorul moscheii”, situate în satul Jaw Dara, din districtul Haska Mina. Alte surse, printre care şi una din rândul talibanilor, au evocat posibilitatea unui atac cu mortier.

Până la această oră nu este clar dacă atacul asupra moscheii a fost suicidar sau cu un alt timp de explozibil. Acoperișul clădirii s-a prăbușit în urma exploziei.

Zahir Adil, purtătorul de cuvânt al direcției de sănătate din provincia Nangarhar, a spus că și copii se află între victimele atentatului, deopotrivă morți și răniți.

Agenția afgană de știri Tolo a citat un oficial local care a spus că ar fi fost două explozii. În Nangarhar sunt active și grupări talibane, și grupări ale statului Islamic. Talibanii au condamnat atacul numindu-l „o crimă majoră”.

Este cel de-al doilea atac cel mai sângeros din acest an în Afganistan, după cel soldat cu 91 de morţi la o nuntă şiită de la Kabul din luna august, care a fost revendicat de gruparea Stat Islamic, a mai transmis Europa Liberă.

Între ianuarie și septembrie, în Afganistan au fost uciși 2563 de civili, inclusiv 631 de copii, a scris Tolo News, un site local.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here