Austria anunță prelungirea lockdown-ul până la 8 februarie, a doua zi după protestele anti-restricții de la Viena

Guvernul austriac a anunțat, duminică, prelungirea lockdown-ului împotriva COVID-19 până la 8 februarie, având ca scop ca după această dată să relaxeze restricţiile, relatează Reuters.

Potrivit autorităților citate, sectorul restaurantelor şi cel al turismului nu se vor putea deschide în februarie.

Cancelarul Sebastian Kurz a declarat într-o conferinţă de presă că este conştient că restricţiile sunt nepopulare, dar că guvernul a fost nevoit să acţioneze dată fiind răspândirea noilor mutaţii ale virusului care au făcut boala COVID-19 mai transmisibilă. Conform guvernului, oamenii ar trebui să lucreze de acasă acolo unde este posibil, să păstreze o distanţă de cel puţin doi metri între ei şi să poarte măşti de protecţie FFP2 în magazine şi în transportul public, informează Agerpres.

Austria este la al treilea lockdown, fiind deschise doar magazinele esenţiale. Cu o populație de 8,9 milioane de locuitori, Austria a raportat aproape 390.000 de cazuri de coronavirus şi aproape 7.000 de decese legate de COVID-19 de la începutul pandemiei. Guvernul afirmă că îşi doreşte ca numărul infectărilor să scadă sub 700 pe zi.

Anunţul lui Kurz vine la o zi după ce mii de persoane au manifestat la Viena pentru a protesta împotriva restricţiilor din viaţa publică. Duminică, poliţia austriacă a anunţat că a reţinut 23 de persoane şi a deschis dosare împotriva altor peste 300 la protestul de la Viena împotriva restricţiilor anti-coronavirus.

Conform poliţiei, demonstranţii de la protestul de sâmbătă nu au respectat regulile de distanţare socială şi nu au purtat mască. Şase dintre cei arestaţi sunt acuzaţi că s-au opus autorităţii statului. Aproximativ 10.000 de persoane au luat parte la protest, inclusiv membri ai extremei-drepte. Marşul a început paşnic, însă ulterior au avut loc tulburări, unii jurnalişti afirmând că au fost ameninţaţi cu violenţa.

Printre participanţi s-a numărat şi politicianul de extremă-dreapta şi fost vicecancelar Heinz-Christian Strache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here