Autoritățile amână caratina la Cluj, deși rata de infectare a trecut de 9. Ce motive invocă prefectul județului

Autorităţile locale amână, deocamdată, instituirea carantinei în municipiul Cluj-Napoca, deşi rata incidenţei cumulate a cazurilor COVID-19 din ultimele 14 zile este de 9,04% la mia de locuitori.

Prefectul Mircea Abrudean a invocat, luni, cinci motive pentru care nu este instituită carantina în Cluj-Napoca, potrivit Agerpres.

Cele 5 motive pentru care nu discutăm încă de carantinare în Cluj Napoca: 1. Analiza de risc a DSP nu întruneşte criteriile minimale pentru carantinare; 2. Număr mare de teste care generează cazuri multe, care nu e ponderat la nivel naţional în calculul incidenţei, dar eu îl ponderez în luarea deciziei; 3. Rata mortalităţii Covid cea mai mică din ţară; 4. Capacitate paturi Covid crescută, 69 paturi ATI plus încă 27 în curs de operaţionalizare, deci 96 probabil până la final de săptămână; 5. Rata incidenţei se calculează la populaţia stabilă a municipiului (cei care au domiciliu sau flotant), iar noi avem mulţi pozitivi care nu au nicio formă legală de şedere aici şi îmi cresc artificial rata incidenţei„, se arată într-o informare de presă a prefectului Mircea Abrudean transmisă luni.

Conform raportării GCS de luni, judeţul Cluj se situează pe locul doi la nivel naţional în privinţa indicelui de infectare cu COVID-19, după judeţul Sibiu. Incidenţa în judeţul Cluj înregistrată luni este de 7,37 la mia de locuitori, în scădere faţă de ziua anterioară când a fost de 7,56 la mia de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here