Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Senatorul PSD Niculae Bădălău lansează un atac extrem de violent la adresa premierului Ludovic Orban, pe care îl cataloghează drept „javră” pentru că a îndrăznit să îl contrazică pe Adrian Streinu Cercel.

„Oameni buni, că cineva să te înțeleagă, trebuie să-i vorbeșți pe limba lui. Nu-i spui unui câine ‘zat’, că nu te înțelege. Zi-i marș! Așa că, ‘marș’, javrelor, jos labele de pe oamenii deștepți ai României, oamenii în care populația are încredere și care sunt singurii care știu ce trebuie făcut în aceste momente grele. (…) Astăzi, rușinea asta de prim ministru îndrăznește să-l contrazică pe profesorul Strainu Cercel în ceea ce privește testarea unui număr cât mai mare de bucureșteni.  (…) Cine ești tu, mai, Sica, să-i spui unei somități că profesorul Strainu Cercel cum trebuie testați oamenii? Ce criterii de prioritizare știi tu mai, neispravitule?”, scrie Bădălău pe Facebook.

Bădălău a scris greșit numele „somitatii”, el fiind Streinu, nu Strainu.

Premierul Orban a declarat, vineri, că nu pot fi testate persoane în mod aleatoriu, așa cum doresc Gabriela Firea și Streinu Cercel.

„Nu putem stabili persoanele care sunt diagnosticate în mod aleatoriu. Poveștile care circulă că ne apucăm noi să selectăm 10 mii de oameni să-i testăm sunt poveșți. Există o procedura, există criterii de prioritizare, există o ordine a priorităților în ceea ce privește testarea persoanelor, care este determinată de modul în care evoluează cazurile și de capacitatea noastră de diagnosticare”, a spus premierul

Postarea integrală a lui Bădălău:

Asist, cu stupoare, la cel mai sinistru circ pe care un guvern și l-a permis vreodată în acesta țară! Tragic este că acest guvern nu înțelege nici acum, la multe ceasuri trecute de la cel de-al douasprezecelea, că mor oameni!

În România mor oameni pentru că niște nemernici nu înțeleg că acum trebuie să ”guverneze” specialiștii, oamenii capabili să producă soluții pentru tragedia pe care o traversăm și nu politruci care invartesc afaceri oneroase și care generează îmbogățiți de urmă dramei prin care trece țară.

Cea mai sinistră mostră de incompetența a dat-o, astăzi, Ludovic Orban, zis și Sica Mandolină, când a avut tupeul să lanseze un atac abject la omul care, de săptămâni bune, se lupta să repare incompetența guvernului de a gestiona criză provocată de coronavirus, profesorul Strainu Cercel.

Oameni buni, că cineva să te înțeleagă, trebuie să-i vorbeșți pe limba lui. Nu-i spui unui câine ”zat”, că nu te înțelege. Zi-i marș! Așa că, ”marș”, javrelor, jos labele de pe oamenii deștepți ai României, oamenii în care populația are încredere și care sunt singurii care știu ce trebuie făcut în aceste momente grele.

Ai voștri au arătat cât pot: ministrul Polisano și-a pus palmă în dos și-a dispărut, dezertand, că un las, în cele mai dificile momente, când cazurile de infectare cu coronavirus cresc pe zi ce trece. Sau i-a fost frică de ce l-ați pus să facă? Asta va trebui să vedem într-o bună zi, când lucrurile se vor mai calmă.

Astăzi, rușinea asta de prim ministru îndrăznește să-l contrazică pe profesorul Strainu Cercel în ceea ce privește testarea unui număr cât mai mare de bucureșteni.

Cine eșți tu, băi, Sica Mandolină, să știi mai bine decât specialiștii ce trebuie făcut? Pe eticheta cărei sticle ai citit tu câte persoane este indicat să fie testate?

Ah, spuneți, băi, că n-aveți teste, că nu v-a interesat să faceți achiziții de echipamente din timp, când OMS avertiza statele să ia măsuri împotriva acestui virus nenorocit iar voi visați…alegeri anticipate pe pereți!

V-ați trezit acum și dați vină pe PSD! Păi, mai, pseudo prim ministrule, cine a redus la jumătate bugetul Sănătății? Cine spunea că Sănătatea nu este o prioritate pentru Guvernul vostru? A fost singurul lucru adevărat pe care l-ați spus și voi, iar acum se confirmă! Dați din colț în colț, în timp ce medicii ne cad pe capete din cauza lipsei echipamentelor de protecție!

Dar ce va pasă vouă! Va izolați repede în vilele lui Gheorghiu Dej și citiți etichetele de pe sticlele aflate în vastă ”biblioteca” de la subsol, în timp ce românii strigă disperați că nu au nici mășți de protecție, nici mănuși, nici echipamente, nici măcar medicamente pentru bolile cronice de care suferă!

Cine eșți tu, mai, Sica, să-i spui unei somități că profesorul Strainu Cercel cum trebuie testați oamenii? Ce criterii de prioritizare știi tu mai, neispravitule? Adică o să hotărâți voi, acolo în sediul PDL din Modrogan cine trebuie să trăiască și cine să moară? Cum vor fi selectați? Ia, zi tu? După carnetul de partid că la Suceava unde s-a testat, ilegal, tot activul PNL în timp ce medicii și asistentele zăceau pe patul de spital că nu erau teste suficiente și pentru ei?

Cine a interzis că doctorul Arafat să mai iasă în față oamenilor? Să nu va fie teamă că va ia caimacul ăla electoral de care țineți voi cu dintîi și acum în situația când mor oameni, fiindcă șțiți vorba aia, de ce ti-e frică nu scapi!

Lăsăți specialiștii să facă ce știu ei și voi ocupați-va de ale voastre, de măsuri care să ne ferească de o tragedie și mai mare, aceea unui colaps economic. De trei săptămâni n-ați luat nicio măsură concretă și bătută-n cuie în ceea ce privește protecția oamenilor și a agenților economici loviți de această situație fără precedent în România.

Sau poate e greu să spui acum ”stăpâne, trebuie să pierzi și tu ceva bani, că situația e grea”.

O fi greu, dar voi guvernați o țară iar prima voastră grijă trebuie să fie cea a salvării românilor nu a băncilor sau multinaționalele.

Dacă mă gândesc bine, chiar n-aș ști să spun care năpasta e mai mare: coronavirusul sau acest guvern al vostru, incapabil să treacă țară cu bine prin această criză.

Pentru că la noi, singură certitudine pe care ne-o da guvernul vostru este aceea a lui ”scapă cine poate”!

Adunați-va, guvern de ratutiti, fiindcă acum nu mai este vorba nici de PSD, nici de politică, nici de alegeri. Acum este vorba doar despre români, despre cum gestionăm acesta criză astfel că, la sfârșitul ei, să avem cât mai puține pierderi.

Lăsăți specialiștii să-și facă treaba și să comunice cu oamenii și nu-i mai bruiati cu politruci analfabeți funcțional care mai rău încurcă! Iar asta e valabil inclusiv pentru ține, Sica Mandolină!

2 COMENTARII

 1. Ce mesaj se poate lasa la acest limbaj ?
  Un singur sfat. Educa-ti fiul sa invete sa fie sot si tata, si abia apoi o sa ma convingi ca meriti sa fii
  in grupul celor care-si pot permite ,macar cu gandul,sa se adreseze unor oameni care incearca sa repare
  ce ati stricat voi in cativa ani. Si eu am condus un numar restrans de oameni,dar atunci cand greseam
  le spuneam si imi turnam toata cenusa in cap. Asa am reusit sa merg la servici 50 ani. Da,am 73 de ani si mi-e rusine cu ce ne-am ales ,dupa sperantele pe care ni le-am pus in 1989. Si ,am uitat,tatal meu ,detinut politic, a murit fericit,dupa revolutie,ca in sfarsit a apucat sa vada ca s-a facut dreptate,iar el a refuzat orice
  fel de drepturi de veteran.
  Ce le spuneti parintilor si copiiilor celor care au murit la revolutie pentru cu totul altceva decat este acum.
  Va rog coborati printer oameni si incercati sa vedeti ce e in sufletul lor. Sa stiti,ca tot intre patru scanduri plecati de pe acest pamant, si culmea huliti in loc sa fiti regretati.
  Doamne,fa o minune si fa-i sa inteleaga ca nu pleci cu nimic de pa acest pamant !

 2. Javrele striga javre !!! Hotii striga hotii !!! Cata nesimtire la PSD-isti astia sa mai comentezi dupa dezastrul lasat de asa-zisele guvernari ale lor (ca n-au facut nimic, au distrus totul),

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here