Banca Centrală a Chinei declară ilegale toate tranzacțiile cu criptomonede

Sursa: Pixabay

Banca Centrală a Chinei declară toate tranzacțiile cu criptomonede ilegale și anunță că va bloca toate plățile, instituțiile financiare și firmele de procesare a plăților care facilitează astfel de tranzacții. Bitcoin a pierdut instantaneu aproape -5%, iar alte devize de acest fel au scăzut până la -8%.

Banca Populară Chineză a decis să interzică toate tranzacțiile cu criptomonede, vineri, într-o mișcare ce fusese anticipată de alte măsuri anterioare. Companiile care furnizează servicii în orice fel de cripto-monede către China continentală vor fi considerate ilegale și vor fi blocate de autoritățile chineze. La fel, activitatea investitorilor din China continentală, a instituțiilor financiare, firmelor de procesare a plăților și companiilor de internet care facilitează tranzacțiile cu criptomonede va fi blocată de guvernul chinez.

Bitcoin a pierdut instantaneu aproape -5%, în timp ce alte criptomonede, așa cum ar fi Etherum au scăzut până la -8% după anunțarea deciziei Băncii Centrale a Chinei.

La începutul acestui an, autoritățile chineze au interzis “minarea” cripto-monedelor (un proces energofag ce presupune implicarea mai multor procesoare în calcule complexe), provocând o vânzare masivă de bitcoin și de alte astfel de devize.

1 COMENTARIU

  1. La baza cripto monedelor sta raritatea si aproape imposibilitatea creării lor fără control si fără număr plus ușurința de transfer. Faptul ca nu pot fi controlate le-a făcut inamicul numărul 1 pentru ca toți infractorii folosesc cripto acum. Dar cea mai mare problema a lor de abia a început sa fie dezbătută: „minarea” lor este un proces energo-intesiv iar menținerea lor pe piață necesita o infrastructură scumpa. Deja s-a calculat ca numai Bitcoin produce 30.000 tone de deșeuri electronice anula (servere etc care se uzează si trebuie schimbate). Ei, ca procesul sa fie sustenabil, trebuie ca creșterea Bitcoin sa acopere curentul consumat si electronicele. Cu cat sunt mai mulți, cu atât mai mult trebuie, minarea de noi Bitcoini este din ce in ce mai grea si de aici începe circul: la un moment dat devine nesustenabil, costa mai mult sa ii faci ca produsul finit – Bitcoinul la vânzare. Si aia e moartea lui. Nu știu când e momentul. Dar sigur ca veni. Soarta bursei bulbilor de lalea de la Amsterdam…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here