Românul Florian Tudor, zis și ”Rechinul”, conducea o grupare de interlopi care fura zeci de milioane de dolari, clonând cardurile turiștilor, scrie stirileprotv.ro. Banda de români ar fi furat astfel peste 1,2 miliarde de dolari.  

Românii își asigurau astfel liniștea pentru a acționa fără nici un obstacol. Încrengătura a ieșit la iveală în urma unei investigații jurnalistice, potrivit căreia pe lista celor 79 de persoane cărora le-au fost înghețate conturile bancare săptămâna trecută se află foarte mulţi politicieni. Din cauza acestei operațiuni, peste 100 de turiști români au fost blocaţi câteva zile pe aeroportul din Cancun și nu li s-a permis intrarea în Mexic, deși aveau vacanțe plătite acolo.

Potrivit presei mexicane, Florian Tudor, zis ”Rechinul”, ar fi început să-şi ridice imperiul ilegal din Cancun încă din 2005, graţie sprijinului obţinut de la fostul guvernator al regiunii de la acea vreme. Încet-încet, i-ar fi cumpărat şi pe oamenii legii de la nivel local, care au închis astfel ochii la ilegalităţile comise de banda de români. Următorul pas a fost cumpărarea influenței la nivel înalt, în rândul politicienilor.


Jannet Lopez, jurnalistă Mileno Noticias:
Conform raportului Departamentului de informații al Cabinetului Federal de Securitate, care a colaborat cu FBI și DEA (Administrația Națională Antidrog), privind modul în care centrul de operațiuni al mafiei române a ajuns să fie stabilit la Cancun, s-a concluzionat că asta a fost posibil datorită sprijinului primit de la o întreagă rețea de politicieni ai celor mai importante partide din Mexic dar şi de personaje locale precum foşti primari regionali, deputați, foști guvernatori dar și lideri ai mai multor altor mișcări. Cu toții au colaborat cu această mafie română pentru a permite grupării desfășurarea liberă și nestingherită în zonă și întemeierea astfel, în ultimii ani, a unei baze foarte puternice.”

Zeci de aleşi locali, funcţionari publici, dar şi politicieni de la nivel central au acum conturile îngheţate ca urmare a “Operaţiunii Caraibe”, derulate săptămâna trecută de Autoritatea Financiară din Mexic. Toţi sunt bănuiţi că ar fi sprijinit gruparea infracţională a lui Florian Tudor şi că ar fi obţinut astfel, ilegal, importante sume de bani. Deocamdată, autorităţile mexicane nu au stabilit valoarea totală a sumelor de bani aflate în conturile blocate. Anchetatorii ştiu însă cum funcţiona reţeaua.

Jannet Lopez, jurnalistă Mileno Noticias:
„Potrivit investigaţiei jurnaliştilor de la Milenio Noticias, reţeaua lui Florian Tudor zis Rechinul a finanţat atât campania electorală din 2014 cât şi pe cea din 2018. Gruparea devenise atât de puternică încât acţiona în 14 din cele 32 de state ale Mexicului. De aici, operaţiunile ilegale de sustragere a banilor de pe cardurile clonate au fost extinse în 15 ţări din întreaga lume”. Şi astfel, interlopii reuşeau să facă peste 240 de milioane de dolari pe an.

Cu toate acestea, Florian Tudor susţine acum că este investitor imobiliar şi  a declarat mereu că este nevinovat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here