Dan Barna, validat sâmbătă ca șef al USR, spune că este dispus să semneze ”pactul pentru bunăstare” propus de Viorica Dăncilă, însă doar dacă aceasta își dă demisia din funcția de prim-ministru, iar PSD acceptă alegerile anticipate.

Vă scriu pentru a vă transmite că Alianța USR PLUS se angajează să nu taie pensiile și salariile și să aducă bunăstare românilor. Doar dacă dumneavoastră și PSD semnați pactul pentru anticipate și vă prezentați demisia din funcția de Prim-ministru al României, considerăm se vor crea premisele pentru a putea discuta despre un astfel de pact. Dumneavoastră și Partidul Social Democrat ar trebui să dovediți responsabilitate și preocupare pentru situația României din prezent. Dacă sunteți, într-adevăr, preocupată pentru binele românilor, atunci aveți datoria să puneți capăt crizei politice actuale prin demisia dumneavoastră și a întregului guvern”, a scris liderul USR, Dan Barna, pe pagina sa de Facebook.

Barna mai spune că ”bunăstarea românilor poate fi atinsă doar eliminând, în primul rând, nedreptățile din sistem și înlăturând acele forțe politice care le-au creat”.

Dan Barna a fost validat, sâmbătă, pentru un nou mandat de președinte USR, în cadrul celui de-al cincilea Congres Național al partidului, care are loc la Timișoara. Dan Barna a fost validat cu 429 de voturi din 478 de voturi exprimate, potrivit Mediafax.

Vineri seară, Viorica Dăncilă a propus pe Facebook și a transmis și mailuri prin care invită partidele să semneze un pact prin care acestea să se angajeze că nu vor tăia salariile și pensiile. 

Victor Ponta, liderul Pro România, a anunțat deja că va propune colegilor să semneze acest pact.
Totodată, președintele Klaus Iohannis a inițiat pactul Pro

Europa pe care l-au semnat toate partidele parlamentare, mai puțin PSD și ALDE.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here