Băsescu, despre noua conducere a PSD: Dacă-i arunci pe toți în apă, plutesc

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat miercuri seara la Digi24 că se aștepta ca Dăncilă să demisioneze, mai mult sau mai puțin forțată, dar nu crede în reformarea PSD.

„Eu am avut convingerea că doamna Dăncilă va demisiona. Nu știu cât de forțată sau neforțată a fost, dar era clar că nu va sta până se vor organiza noi alegeri. Am făcut această afirmație demult, chiar imediat după anunțarea scorului. Dacă-i arunci pe toți în apă, să vedeți că plutesc, și Ciolacu și… plutesc. Măcar doamna Dăncilă mai avea o bunătate care i se vedea pe fața dânsei, o femeie normală. Eu n-am putut să o consider adversar pe doamna Dăncilă, deși eu și PSD suntem două entități absolut conflictuale când ne întâlnim”, a spus Băsescu.

Băsescu a adăugat că nu crede în reforma PSD. „Ce să reformezi, că la ei 60% din parlamentari sunt noi. Mulți sunt tineri. Mai bine și-ar pune problema caute oameni politici de valoare, dar de reformat ce să reformezi la ei? Că dacă dai afară, dai oameni de 40 de ani, de 35 de ani, care abia își încep cariera politică”, a spus Băsescu.

Fostul președinte a adăugat că marea problemă a PSD-ului nu a fost Viorica Dăncilă, ci Liviu Dragnea.

„Marea problemă nu e cum a ajuns Viorica Dăncilă premier, marea problemă este cum a fost posibil să se nască un Dragnea, care a întrecut, prin sistemul draconic de control al propriilor decizii, a întrecut orice se poate imagina într-un sistem democratic. Este ușor comparabil cu ce însemnau liderii politici înainte de Revoluție”, a mai spus Băsescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here