Belgia | După inundații, furtuni violente – VIDEO

  Sursa: captură video

  Furtuni violente au lovit Belgia sâmbătă seară, provocând pagube în provincia Namur (sud), la zece zile de la inundaţiile care au provocat moartea a 36 de persoane în ţară, au indicat autorităţile, transmite News.ro.

  Nu a fost raportată nicio victimă, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Centrului naţional de criză, precizând că furtunile au încetat şi situaţia a fost „stabilizată”.

  Aceste ploi puternice au lovit la începutul serii 11 comune din Valea Meuse, unde au provocat inundaţii. Imagini impresionante cu străzi tranformate în torenţi au circulat pe reţelele de socializare, amintind de scene trăite cu zece zile înainte în provincia Liege.

  Purtătorul de cuvânt al Centrului naţional pentru criză, Antoine Iseux, a precizat că situaţia „nu este asemănătoare” cu cea de la inundaţiile din 14 şi 15 iulie, căci ploile nu a provocat revărsări.

  Totuşi, ele au provocat pagube materiale, inundând pivniţe, deterirând drumurile, locuinţele şi maşinile.

  La Namur, capitala Valoniei, un zid s-a scufundat pe o şosea în apropiere de cazinou, sub cetate, şi mai multe case au fost evacuate.

  La 30 de km sud, în oraşul Dinant, ploile au provocat inundaţii, în special în cartierul gării. Ele au împins maşinile care au blocat o trecere de cale ferată.

  Belgia a fost lovită pe 14 şi 15 iulie de inundaţii fără precedent, ca urmare a revărsărilor puternice provocate de ploi torenţiale. Ele au afectat în principal regiunea Liege, în estul Valoniei, partea francofonă a Belgiei, şi au provocat moartea a 36 de persoane. Alte şapte persoane sunt încă date dispărute, potrivit unui bilanţ publicat sâmbătă de Centrul de criză.

  Șapte bijuterii balneare din Europa, înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here