Beny Steinmetz, condamnat în dosarul ”Ferma Băneasa”, săltat de pe aeroportul din Atena – presă

Miliardarul israelian Beny Steinmetz, pe numele căruia Interopulul a emis o ”notiţă roşie” la solicitarea României, unde a fost condamnat în dosarul ”Ferma Băneasa”, a fost reţinut pe aeroportul din Atena, transmite News.ro.

Steinmetz este reţinut în Grecia după ce a fost condamnat de Curtea Supremă română cu privire la tranzacţii funciare frauduloase.

Interopul a emis o ”notiţă roşie”, în vederea prinderii miliardarului şi executării unei pedepse la cinci ani de închsoare, însă ordinul arestării a fost anulat în toate statele europene.

El are voie să se deplaseze liber în Grecia, însă nu poate părăsi ţara până la clarificarea situaţiei.

O ”notiţă roşie” este un mandat internaţional de arestare a unei persoane căutate de către autorităţile unui stat membru Interpol. Reţinerea lui Steinmetz în Grecia are loc după ce Comitetul de supervizare al Interpol (CCF) a dispus, la 29 octombie, anularea ordinului de arestare ems de către România. CCF a stabilit prin această hotărâre, între altele, că procedurile judiciare împotriva miliardarului sraelian sunt motivate politic şi sunt grav viciate. Steinmetz a fost arestat la Atena la 24 noiembrie şi este reţinut de atunci în Grecia, până la clarificarea situaţiei. Potrivit unor surse la curent dosarul, citate de site-ul israelian globe.co.il, arestarea miliardarului în Grecia a avut loc în urma unor deficienţe în anularea notiţei roşii la controlul frontierei în Europa.
”Pot confirma că domnul Steinmetz a fost reţinut pe aeroportul din Atena din cauza unei încălcări grave a transferului de date cu privire la anularea notiţei roşii a Interpolului. Ne ocupăm de această problemă şi sperăm ca domnul Steinmetz să se întoarcă acasă şi la afaceri repede”, declară site-ului avocatul miliardarului, Eitan Maoz.

1 COMENTARIU

  1. “ Interopul a emis o ”notiţă roşie”, în vederea prinderii miliardarului şi executării unei pedepse la cinci ani de închsoare, însă ordinul arestării a fost anulat în toate statele europene.”

    Adică din dosarul Ferma Băneasa toți cei condamnați în această megaescrocherie scapă sau au scăpat?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here