Biden, despre ajutorul aprobat de Congres pentru Ucraina: Va face America mai sigură, va face lumea mai sigură

Sursa: Facebook

Preşedintele american Joe Biden a promulgat miercuri pachetul legislativ cu ajutoare în valoare de 95 de miliarde de dolari destinate Ucrainei, Israelului şi Taiwanului, aprobată după şase luni de blocaj n Congres, relatează BBC News.

”Va face America mai sigură, va face lumea mai sigură”, a declarat şeful statului american semnând textul care a devenit astfel lege, potrivit News.ro.

Statele Unite este necesar ”să se mişte repede” să trimită armament şi echipament noi Ucrainei, pentru a ajuta Kievul împotriva înaintării ruse.

Preşedintele american face aceste declaraţiila o zi după ce Senatul amerian a aprobat acest pachet de ajtor străin, în urma mai multor luni de blocaj în Congres.

Kievul şi-a intensificat apelurile la ajutor către Occident, în contextul în care Rusia avansează în invazie.

În acest pachet, 61 de miliarde de dolari constau în ajutoare militare destinate Ucrainei.

Ajutorul a fost aprobat marţi seara în Senat cu 79 la 18 voturi, după ce sâmbătă fusese adoptat de Camera Reprezentanţilor.

”După mai bine de şase luni de muncă grea şi de multe întorsături pe drum, America transmite un mesaj întregii lumi: nu îţi vom întoarce spatele”, a declarat liderul majorităţii democrate în Senat Chuck Schumer.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a apreciat că acest lucru ”consolidează rolul Americii de far al democraţiei şi lider al lumii libere”.

Senatul a adoptat un pachet similar în fenruarie, însă un grup de conservatori care se opun ajutării Ucrainei l-a împiedicat să fie supus la vot în Camera Reprezentanţilor.

Democraţii şi republicanii şi-au unit forţăele săptămâna trecută în Camera inferioară a Congresului şi au depăşit această opoziţie.

Ei au ajuns la un acord asupra unui proiect de lege privind ajutorul srăin, dar şi privind confiscarea unor active ruseşti blocate de către bănci din Occident, impunerea unor noi sancţiuni Rusiei, Iranului şi Chinei şi obligarea companiei chineze ByteDance să vândă TikTok.

ANALIZĂ Reuters: Ce diferenţă va face ajutorul SUA pentru Ucraina în războiul cu Rusia?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here