Bilanț Covid-19 în România: județele cu cele mai multe cazuri și cele mai multe decese

Săptămâna care a trecut a fost marcată de o creștere accentuată a numărului de cazuri de coronavirus în România, iar până la intrarea în scenariul 4, care presupune depășirea a 2.000 de îmbolnăviri, mai este doar un pas.

După patru săptămâni de la primul caz de coronavirus semnalat în România și până în prezent au fost raportate peste 1.800 de îmbolnăviri. 

Ultimul bilanț al cazurilor de coronavirus confirmate în România a ajuns, duminică seara, la 1.815, a anunțat duminică seară secretarul de stat Raed Arafat. Potrivit lui Arafat, la ora 20.00 erau confirmate 1.815 cazuri și 43 de decese.

Totodată, de la apariția primului caz în România, s-au vindecat 206 pacienți.

Dintre pacienții confirmați cu COVID-19, 770 sunt internații în secții, iar 52 la terapie intensivă.

Datele anunțate duminică la ora 13.00 de Grupul de comunicare strategică indicau alte 308 noi cazuri de coronavirus confirmate în România, cel mai mare număr înregistrat într-o singură zi de la apariția COVID-19 în țara noastră.

Cele mai multe cazuri de COVID-19 sunt în București, urmat de județele Suceava, Vrancea și Hunedoara. La polul opus se află Satu Mare, Botoșani și Gorj – cu câte 3 cazuri, urmate de Călărași, Olt, Prahova, Brăila, Vâlcea și Mehedinți cu câte 2 cazuri. În județele Alba, Sălaj și Giurgiu s-a raportat, până în acest moment, câte un caz.

Cel mai tânăr pacient diagnosticat cu noul coronavirus nu are nici măcar un an, iar cea mai în vârstă persoană are 94 de ani. Vârsta medie a românilor bolnavi este 46 de ani. Majoritatea persoanelor diagnosticate cu noul virus gripal sunt femei.

În urmă cu o săptămână s-a înregistrat primul deces, iar până duminică seară numărul a ajuns la 43. Cele mai multe victime sunt din Suceava. Ele au murit în Spitalul Județean din Suceava, acolo unde Ministerul Sănătății a făcut o anchetă și a constatat o serie de nereguli. Tot duminică a fost înregistrată și cea mai tânără victimă: avea 27 de ani, era din județul Botoșani și suferea de diabet.

Cele mai multe persoane care au murit din cauza virusului SARS-CoV-2 sunt bărbați, cu vârsta medie de 67 de ani. Cea mai tânără victimă are 27 de ani, iar cea mai în vârstă – 81 de ani.

Conform datelor raportate de autorități, peste 70% din persoanele decedate aveau alte boli asociate. Diabetul și afecțiunie cardiace sunt cele mai frecvente.

Repartiția cazurilor pe județe

București – 199 de cazuri

Timișoara – 100 de cazuri

Suceava – 95 de cazuri

Satu Mare, Botoșani, Gorj – 3 cazuri

Călărași, Olt, Prahova, Brăila, Vâlcea, Mehedinți – 2 cazuri

Alba, Sălaj, Giurgiu – 1 caz

Sursa: covid19.geo-spatial.org

Vârsta persoanelor diagnosticate:

Între 0 și 18 ani – 3%

Între 19 și 50 de ani – 57%

Între 51 și 69 de ani – 29%

Peste 70 de ani – 6%

În curs de colectare – 5%

Sursa: Grupul de Comunicare Strategică

Din ce județe provin victimele Covid-19

Suceava – 24%

Arad – 16%

Ialomița – 11.5%

Timiș – 11.5%

București – 8%

Neamț – 8%

Hunedoara – 6.2%

Cluj – 2.2%

Dâmbovița – 2.2%

Iași – 2.2%

Bacău – 2.2%

Constanța – 2.2%

Dolj – 2.2%

Botoșani – 2.2%

Sursa: Grupul de Comunicare Strategică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here