Bilanț | Echipele româneşti au avut un parcurs dezastruos în cupele europene în acest sezon

Campionatul naţional Liga 1 a trimis trei echipe în Conference League în acest an, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, FCSB şi CS Universitatea Craiova. Însă toate trei au fost eliminate în turul doi preliminar, scrie News.ro.

Formaţia Sepsi Sfântu Gheorghe a fost învinsă de echipa din Slovacia Spartak Trnava, scor 4-3 la loviturile de departajare, în retur, după ce în tur scorul fusese 0-0.

FCSB a fost eliminată tot în turul doi preliminar de echipa Kazahstan Şahtior Karagandî, scor 5-3 la loviturile de departajare în meciul retur, după ce în retur „roş-albaştrii” se impuseseră cu 1-0.

Formaţia Universitatea Craiova a fost eliminată de echipa albaneză Laci, în turul doi preliminar al Conference League. Manşa secundă disputată la Craiova s-a încheiat 0-0, iar echipa din Albania s-a calificat în runda următoare datorită victoriei din tur, scor 1-0.

Ca de obicei în ultimii ani, doar campioana CFR Cluj a avut un parcurs mai lung.

CFR Cluj şi-a început parcursul în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor. Clujenii au trecut în această fază de echipa din Gibraltar,Lincon Red Imps, scor 2-0 şi 2-1.

În turul trei preliminar însă clujenii au fost eliminaţi de elveţienii de la Young Boys Berna, scor 3-1 şi 1-1.

Clujenii au trecut în play-off-ul Ligii Europa, unde au întâlnit pe Steaua Roşie Belgrad, iar sârbii s-au impus cu scorul general de 6-1 (4-0 în tur şi 2-1 în tetur).

Astfel clujenii au ajuns în grupele Conference League, unde au jucat cu Jablonec, Randers şi AZ Alkmaar.

Echipa CFR Cluj a înregistrat următoarele rezultate în grupele Conference League: scor 0-1 în deplasare cu Jablonec, scor 1-1 acasă cu Randers, scor 0-1 acasă cu Alkmaar, scor 0-2 în deplasare cu Alkmaar, scor 1-2 în deplasare cu Randers şi scor 2-0 acasă cu Jablonec.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here