Lupta pentru succesiunea lui Boris Johnson. Două nume, în cărți

  Premierul britanic, Boris Johnson, a ajuns într-un punct de cotitură. Publicația europeană Politico.eu scrie despre startul luptei pentru succesiune, cu doi membri ai cabinetului intrând cu cele mai mari șanse: ministrul Finanțelor și ministrul de Externe.

  „Doi dintre principalii locotenenți ai prim-ministrului – Rishi Sunak și Liz Truss – trag sfori, după cum le place să spună surselor din interiorul Westminster, iar necazurile recente ale lui Johnson nu au făcut decât să intensifice speculațiile. În această lună, aniversarea a doi ani de la victoria răsunătoare a liderului din Marea Britanie a avut loc într-un moment prost. Un Johnson prins într-un scandal, slăbit de insurecția din rândurile partidului său conservator și cu nasul însângerat după alegerile parțiale în care partidul său a pierdut un loc pe care îl ocupase de aproape 200 de ani”, notează Politico.eu.

  Sunak a avut o ascensiune fulminantă, de la „fonduri speculative” la păstrătorul finanțelor națiunii, iar asta într-un moment de șoc economic major. Truss este alegătorul Remain devenit campion la Brexit, acum responsabilă pentru refacerea politicii externe a Regatului Unit în afara UE.

  Un element intrigant, mai scrie Politico.eu, este acela că și Sunak și Truss pescuiesc în același iaz, acum că falia Bexit a dispărut, iar Marea Britanie a ieșit deja din Uniunea Europeană.

  • Analiza integrală a Politico.euAICI

  Iran – conflictele din interior. Atuurile liniei dure și ce oferă perspectiva

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here