Bill Clinton și Emil Constantinescu, umăr la umăr la înmormânarea lui Jacques Chirac

Bill Clinton și Emil Constantinescu au venit împreună la funeraliile lui Jacques Chirac de la Biserica Saint-Sulpice din Paris. Cei doi foști președinți ai Statelor Unite și României păreau foarte amicali unul cu altul. La un moment dat, Bill Clinton chiar i-a pus mâna pe umăr lui Emil Constantinescu.

sursă: France2
sursă: RT France

Bill Clinton a făcut istorie în 1997, fiind primul președinte al SUA care vizita România după căderea comunismului. El a fost primit atunci în Piața Universității din București de Emil Constantinescu și de sute de mii de români. Un an mai târziu, președintele român era primit la Casa Albă și s-a adresat Congresului, pentru promovarea aderării României la NATO.

Peste 80 de stat și de guvern, actuali și foști, au venit la înmormântarea fostului președinte francez Jacques Chirac. Printre aceștia se numără Vladimir Putin, Bill Clinton, Gerhard Schroder, Jean-Claude Juncker, Frank-Walter Steinmeier, Sergio Mattarella și Viktor Orban, printre alții. De asemenea, au venit și toți foștii președinți ai Franței care mai sunt în viață, anume Valéry Giscard d’Estaing, pentru care Jacques Chirac a fost premier, Nicolas Sarkozy și Francois Hollande.

Nicolas Sarkozy, Emmanuel Macron (cu spatele) și Valéry Giscard d’Estaing

La ceremoniile de la Paris, din partea României, mai este și ministrul de Externe Ramona Mănescu.

Jacques Chirac urmează să fie înmormântat într-un cimitir din cartierul parizian Montparnasse, alături de fiica sa, decedată în 2016.

Astăzi a fost decretată zi de doliu național în Franța. La ora locală 15, va fi ținut un minut de reculegere în sediile administrației publice și în școli.

Image result for jacques chirac defilee

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here