Bill Gates: America trebuie să se ”închidă complet”, câteva săptămâni

Miliardarul Bill Gates, care a atras ani buni atenția asupra riscului unei pandemii declanșate de un nou coronavirus, spune că Statele Unite ar trebui să se ”închidă complet,” pentru a controla răspândirea coronavirusului. Dacă ar face asta pentru o scurtă perioadă de timp, crede Gates, ar putea evita un număr considerabil de decese. Miliardarul prognozează că pandemia va avea vârful de infectări în SUA la sfârșitul lunii aprilie. 

„Vestea bună este că China a trecut prin această închidere și au făcut într-un mod foarte serios, iar după o perioadă de șase săptămâni, numărul cazurilor a început să scadă semnificativ. Când se fac modele pentru a găsi soluții de limitare a răspândirii, oamenii se uită la datele din China, se uită la felul în care Coreea de Sud a reușit să țină sub control pandemia.

Suntem într-o perioadă dificilă, dar dacă facem această închidere completă bine, nu trebuie să o facem decât pentru câteva săptămâni. Dar trebuie să fie la nivel național, trebuie să mărim numărul de testări și să le prioritizăm corect pentru a ne asigura că trecem rapid printr-o singură astfel de închidere totală. În acest fel, rezolvăm problema medicală înainte să avem un număr mare de morți.

Economia va suferi, însă tocmai din acest motiv trebuie să minimizăm perioada de închidere, pentru că altfel numărul de cazuri va crește exponențial. Închiderea parțială, district cu district sau stat cu stat nu va funcționa. Numărul cazurilor va crește exponențial”, a spus Bill Gates la CNN.

Statele Unite au înregistrat, joi, cele mai mai multe cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus din lume, depășind China. Astfel, în circa două săptămâni, SUA au ajuns la peste 100.000 de cazuri confirmate de Covid-19, în timp ce China a raportat, începând de la sfârșitul lunii decembrie și până acum, 81,340 de cazuri. Până la ora publicării acestui material, în SUA fuseseră înregistrate, vineri, 14.955 noi cazuri de infectare cu coronavirus. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here