Bill Gates, despre viitoarele amenințări la adresa omenirii: În fiecare an am putea avea mai multe decese decât cele din pandemie

Într-un interviu cu Derek Muller, gazda canalului de YouTube Veritasium, șeful Microsoft a făcut o nouă predicție sumbră. El crede că schimbările climatice și „bioterorismul“ reprezintă cele mai mari viitoare amenințări la adresa omenirii.

În interviu, Gates a afirmat că un pericol major îl reprezintă schimbările climatice. „În fiecare an am putea avea mai multe decese decât cele din pandemie”, a spus multimiliaradrul.

A doua mare amenințare globală, în opinia lui Bill Gates, este bioterorismul. „Cineva care dorește să provoace daune mari ar putea să producă un virus, iar șansele de a ne confrunta cu asta sunt mult mai mari decât să apară o epidemie în mod natural, precum cea actuală”, a mai explicat el, potrivit Daily Star.

Bill Gates a mai declarat că nu există nicio modalitate prin care oamenii să poată opri viitoarele pandemii, însă a precizat că „am putea să ne pregătim mai bine, ca să nu mai avem niciodată un număr atât de mare de morți cum avem astăzi.”

*Predicțiile lui Bill Gates

În 2015, Bill Gates avertiza că omenirea nu este pregătită pentru următoarea epidemie și că milioane de oameni ar putea muri din cauza unui virus extrem de contagios, a dat naștere unor teorii ale conspirației în social-media.

Invitat în cadrul unei conferințe TED Talk, în 2015, miliardarul Bill Gates a declarat că cel mai mare risc privind o catastrofă globală nu este un război, ci un virus extrem de contagios. Gates a menționat că lumea nu este pregătită pentru o eventuală epidemie la nivel mondial, deoarece nu s-au investit bani într-un sistem care să gestioneze o astfel de criză, ci s-au investit sume enorme în armament nuclear.

“Cel mai mare risc în ceea ce privește o catastrofă globală nu arată așa (n.r. – imaginea unei bombe nucleare). În schimb, arată așa (n.r. – imaginea virusului gripal). Dacă ar fi ceva care să ucidă peste 10 milioane de oameni în următoarele decenii, cel mai probabil este vorba despre un virus extrem de contagios, mai degrabă decât un război. Nu rachete, ci microbi. Unul dintre motivele pentru care s-ar putea întâmpla asta, este pentru că am investit o sumă enormă în armament nuclear. Însă, am investit foarte puțin într-un sistem ce ar putea opri o epidemie. Nu suntem pregătiți pentru următoare epidemie. Haideți să ne uităm la Ebola. Sunt sigur că toți ați citit despre asta în presă și, dacă ne uităm la ce s-a întâmplat, problema nu a fost că a existat un sistem care nu a funcționat bine, ci problema a fost că nu avem deloc un sistem”, spunea Bill Gates, în 2015, scrie stirileprotv.ro.

Imaginile cu Bill Gates au devenit subiectul unei conspirații, care-l consideră vinovat pe multimiliardarul american pentru că ar fi creat noul coronavirus, teoria devenind virală pe Instagram, și alte rețele, unde video-ul a fost vizionat de milioane de ori și distribuit masiv.

Sursa: Daily Star


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here