Bill Gates – idei pentru viitoarele pandemii

Bill Gates a vorbit la conferința TED de săptămâna trecută despre viitoarele pandemii și a venit cu o găleată de lemn. Era o replică a găleților folosite de primele brigăzi de pompieri din Roma secolului al VI-lea. Elementul de recuzită a simbolizat un pilon-cheie în cea mai recentă idee a filantropului miliardar de 66 de ani pentru prevenirea viitoarelor pandemii, scrie ziare.com.

Vorbind într-un auditoriu plin, la conferința de idei de elită desfășurată la Vancouver, Gates a propus crearea unei unități în așteptare de prevenire a pandemiei, ca atunci când romanii au organizat prima brigadă permanentă de pompieri (numită cohortes vigilum) după ce un incendiu devastator le-a cuprins orașul.

Viziunea lui Gates ar înființa o unitate permanentă de supraveghere a pandemiei, cu reprezentanți în orașe-cheie din întreaga lume, care să se deplaseze în orice locație pentru a limita focarele, înainte ca acestea să se răspândească. Numele grupului propus: „Global Epidemic Response and Mobilization” sau GERM.

Gates detaliază structura sa în noua sa carte, „Cum să previi următoarea pandemie ”.

„Estimarea mea este că GERM ar avea nevoie de aproximativ 3.000 de angajați cu normă întreagă. Abilitățile lor ar trebui să parcurgă gama: epidemiologie, genetică, dezvoltare de medicamente și vaccinuri, sisteme de date, diplomație, răspuns rapid, logistică, modelare pe computer și comunicații. GERM ar trebui să fie gestionat de Organizația Mondială a Sănătății, singurul grup care îi poate oferi credibilitate globală și ar trebui să aibă o forță de muncă diversă, cu un personal descentralizat care lucrează în multe locuri din lume”.

Atunci când nu se va confrunta cu o criză, GERM ar putea efectua exerciții de pregătire pentru pandemie, așa cum fac pompierii, sau ar putea lucra cu țările pentru a-și consolida sistemele de sănătate, a explicat Gates.

Prevenirea a fost un punct de discuție obișnuit pentru Gates, de când a vorbit pentru prima dată despre cât de prost pregătită este lumea pentru o pandemie, la TED, în 2015. „Am fost unul dintre mulți oameni care au spus că nu suntem pregătiți și că trebuie să ne pregătim. Nu am făcut-o”, a spus el.

„Când a lovit prima dată COVID-ul, eram aproape ca Roma înainte de a avea găleți de incendiu și pompieri… Acum, cu investițiile potrivite, putem avea o generație complet nouă de instrumente în diagnosticare, terapie și vaccinuri ”, a explicat Gates, ținând în mână dispozitiv de testare covid numit LumiraDx pe care îl sprijină fundația sa.

„Costul acestei echipe este semnificativ – peste un miliard de dolari pe an”, a recunoscut Gates. Dar el a argumentat că cheltuielile pentru finanțarea GERM, împreună cu investițiile în cercetare și dezvoltarea de vaccinuri, sunt asemănătoare cu achiziționarea unei polițe de asigurare împotriva viitoarelor catastrofe de sănătate. „Costul pentru prevenirea următoarei pandemii va fi de zeci de milioane de dolari, dar să comparăm asta cu ceea ce tocmai a trecut”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here