Blinken: SUA intenţionează să continue să susţină drepturile la sănătatea reproductivă în întreaga lume

SUA intenţionează să continue să susţină „drepturile la sănătatea reproductivă” în întreaga lume, în ciuda hotărârii de referinţă a Curţii Supreme de revocare a acestui drept în Statele Unite, a declarat, vineri, secretarul de stat, Antony Blinken, transmite News.ro.

Departamentul de Stat „va rămâne pe deplin angajat să faciliteze accesul la serviciile de sănătate reproductivă şi să favorizeze drepturile la sănătatea reproducerii în întreaga lume”, a declarat secretarul de stat într-un comunicat.

Conform AFP, Blinken a mai dat asigurări că serviciile sale vor face tot posibilul pentru ca toţi angajaţii Departamentului de Stat să poată avea acces la sănătate reproductivă, „oriunde ar locui”.

„Nu ne vom clinti de la acest angajament”, a adăugat el.

Curtea Supremă a SUA a luat vineri decizia semnificativă de a anula hotărârea de referinţă din 1973 care a recunoscut dreptul constituţional al femeii la avort şi l-a legalizat la nivel naţional, oferind o victorie importantă republicanilor şi conservatorilor religioşi care doresc să limiteze sau să interzică şi, în unele state să incrimineze, procedura.

Este aşteptat ca multe state să restricţioneze sau să interzică în continuare avorturile în urma deciziei, ceea ce va face dificilă întreruperea sarcinii pentru angajate, cu excepţia cazului în care călătoresc în state în care procedura este permisă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here