Ministrul Bode, vizită în SUA: Am subliniat interesul României de a fi parte la Programul Visa Waiver

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat miercuri că a discutat, în cadrul vizitei pe care o face în Statele Unite, despre accederea României în Programul Visa Waiver.

Am subliniat interesul României, ca Partener Strategic al SUA, de a fi parte la acest Program, precum şi determinarea autorităţilor române de a aduce la îndeplinire acest obiectiv în coordonare strânsă cu partenerii americani„, a scris Bode pe Facebook.

Ministrul a mai precizat că a avut întrevederi, miercuri, cu membri ai Congresului SUA pentru a discuta provocările actualului context regional, atât din perspectiva gestionării crizei umanitare generate de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, cât şi în plan securitar, potrivit News.ro.

Consultările au reprezentat o continuare a discuţiilor avute la Bucureşti în luna martie cu ocazia vizitei unei delegaţii a Congresului SUA, condusă de domnul Stephen Lynch, preşedinte al Subcomisiei pentru Securitate Naţională, Comitetul pentru Supraveghere şi Reformă din Camera Reprezentanţilor. Întrevederile de astăzi au constituit o excelentă oportunitate pentru reiterarea importanţei Parteneriatului strategic bilateral lansat la 11 iulie 1997, mai ales în actualul context internaţional. Vizibilitatea şi recunoaşterea eforturilor României în gestionarea crizei umanitare şi de securitate au fost evidenţiate şi cu acest prilej de către interlocutorii americani„, a arătat Lucian Bode.

Ministrul de Interne a adăugat că, în cadrul discuţiilor avute, a subliniat că unitatea şi rezilienţa transatlantică rămân esenţiale în gestionarea provocărilor globale actuale şi am solicitat partenerilor americani sprijinul, astfel încât România să poată răspunde cât mai bine provocărilor umanitare şi de securitate.

Nu în ultimul rând, am abordat subiectul accederii României în Programul Visa Waiver, obiectiv prioritar în relaţia cu SUA. În acest context am subliniat interesul României, ca Partener Strategic al SUA, de a fi parte la acest Program, precum şi determinarea autorităţilor române de a aduce la îndeplinire acest obiectiv în coordonare strânsă cu partenerii americani„, a subliniat Bode.

Potrivit ministrului, discuţiile de la Congres au reliefat încă o dată soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral şi angajamentul ferm al Statelor Unite pentru securitatea şi prosperitatea României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here