Boeing pierde un contract de 5,5 miliarde $ pentru 787 Dreamliner

Boeing a pierdut un contract de 5,5 miliarde de dolari din partea Aeroflot, din cauza problemelor cu 737 MAX. Compania rusească de stat voia să cumpere 22 de modele 787 Dreamliner, dar a anulat oficial comanda, a scris Reuters.

Nici Boeing și nici Aeroflot nu a făcut un anunț oficial în acest sens. În schimb, anularea a fost descoperită de jurnaliștii Seattle Times în statisticile lunare ale producătorului american. Comanda fusese dată în 2007.

Iar ca „durerea” să fie și mai mare pentru Boeing, Aeroflot urmează să introducă în serviciu la începutul anului viitor avioane Airbus A350 XWB, marele rival al 787 Dreamliner.

Comanda pierdută de la ruși provoacă incertitudine pentru gigantul american. Firma a crescut producția de 787 de la 12 la 14 exemplare pe lună, cumulat la cele două fabrici din SUA, dar mai sunt 556 de avioane comandate și de livrat. Asta înseamnă că Boeing ar fi nevoită să reducă producția în 2022, dacă nu va primi comenzi adiționale.

Toate aceste probleme se adaugă la dificultățile cauzate de reținerea la sol a modelului 737 MAX, după două accidente catastrofice. Boeing spunea că aeronavele vor reintra în serviciu până la finalul acestui an, dar nimic nu e sigur deoarece calendarul depinde de autoritatea aeronautică din SUA și instituțiile echivalente din alte țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here