Brazilia | Peste jumătate de milion de decese din cauza Covid. Situația se poate înrăutăți

Sursa: Pixabay

Numărul total al deceselor asociate Covid-19 a depăşit pragul de jumătate de milion în Brazilia, fiind al doilea cel mai mare bilanţ din lume, după Statele Unite, iar experţii avertizează că situaţia se poate înrăutăţi, având în vedere campania de vaccinare lentă şi începutul sezonului rece, transmite News.ro.

Coronavirusul continuă să se răspândească, iar preşedintele Jair Bolsonaro refuză să sprijine măsuri precum distanţarea fizică. El a fost criticat vehement pentru că nu a implementat un răspuns naţional coordonat şi pentru scepticismul său faţă de vaccinuri, carantină şi purtarea măştii.

Institutul de sănătate Fiocruz a spus că situaţia este critică. Doar 15% dintre adulţi sunt complet vaccinaţi.

Congresul anchetează modul în care guvernul a gestionat pandemia.
Opoziţia îl acuză pe preşedinte pentru întârzierea achiziţionării vaccinurilor din motive politice şi că a minimalizat continuu gravitatea pandemiei.

Sâmbătă, mii de oameni au protestat în ţară faţă de guvernul lui Bolsonaro şi au cerut accelerarea programului de vaccinare.

Situaţia din Brazilia a fost alimentată de noile variante ale coronavirusului, care se transmit mai uşor, inclusiv una identificată în Amazonia, cunoscută drept Gamma. În medie, 70.000 de cazuri au fost confirmate zilnic în ultima săptămână.

Rata de ocupare a unităţilor de terapie intensivă rămâne la 80% sau peste în majoritatea statelor, iar experţii avertizează că începutul iernii în emisfera sudică, săptămâna viitoare, ar putea spori numărul contaminărilor.

Începând cu luna martie, pentru o perioadă de şapte zile, au fost raportate zilnic, în medie, peste 1.500 de decese.

Doar Statele Unite au înregistrat un număr mai mare de decese asociate bolii, 601.740, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

La nivel mondial, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate peste 3,85 milioane de decese asociate Covid-19 şi mai mult de 178,1 milioane de contaminări.

Femeile curajoase din Minsk. Democraţia se adăpostește în pădure

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here