USR și PLUS vor fuziona în luna iulie

Foto: Inquam Photos / George Calin

Birourile Naționale ale USR PLUS au decis, luni, în ședința comună de alianță, să solicite organizațiilor un mandat pentru organizarea unui congres de fuziune în luna iulie, potrivit unui comunicat de presă publicat de g4media.ro.

Decizia va fi luată, formal, în Comitetul politic al USR și în Consiliul Național al PLUS. Ambele vor avea loc în data de 8 februarie, la București. Tot în februarie, filialele locale USR și PLUS își vor desemna candidații comuni la alegerile locale.

În cursul zilei de luni a fost finalizată și echipa executivă a Alianței:

Coordonare – Dragoș Tudorache (PLUS)

Comunicare – Ionuț Moșteanu (USR)

Juridic – Silviu Dehelean (USR)

Finanțare – Dragoș Neacșu (PLUS)

Politici publice – Oana Țoiu (PLUS)

Campanii – Moise Guran (USR)

Despre fuziunea USR-PLUS de vorbea încă de săptămâna trecută.

„Aceste partide deja lucrează împreună de la alegerile europarlamentare, apoi la prezidenţiale, continuăm acum cu o alianţă politică ce începe să îşi structureze şi organe executive de lucru comune. Avem acel Comitet Executiv comun format din şase oameni, avem o comisie de integritate comună, lucrăm într-o comisie de politici publice comună, deci, practic, apropierea asta, fuziunea e în lucru, doar că nu e consfinţită juridic şi am agreat cu colegii de la USR că o s-o facem după alegerile parlamentare, pentru că acum trebuie să ne concentrăm pe campanii”, spunea Dacian Cioloş, în data de 21 ianuarie, într-o intervenţia telefonică la TVR1.

„E un calendar foarte realist, pentru că anul acesta, 2020, e anul confirmării şi pentru USR şi PLUS şi pentru Alianţa USR PLUS. Anul acesta e anul în care Alianţa USR PLUS va confirma şi se va consolida ca forţă relevantă. De fapt, de asta am şi candidat la preşedinţia USR, să transform acel partid, şi acum, această alianţă să o transformăm, cu Dacian Cioloş, într-un partid care să conteze pe termen lung în România”, a spus și Dan Barna, tot la TVR1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here