Premierul bulgar Boiko Borisov a dispus ca fiecare mare spital din ţară să-şi creeze o secţie pentru bolnavii de Covid-19, după ce miercuri Bulgaria a atins un record de peste 4.000 de infectări zilnice şi mai mulţi pacienţi cu simptome severe de Covid-19 nu au fost primiţi în spitale, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres.

Un bărbat a murit în ambulanţă după ce spitalele au refuzat să-l preia, în timp ce un alt pacient a fost adus la un spital care nu era echipat corespunzător şi la rândul său a murit.

Mai multe spitale bulgare se confruntă cu o criză de personal şi caută voluntari.

Peste 1.600 din cele 4.041 de cazuri de Covid-19 raportate în ultimele 24 de ore sunt în capitala Sofia. În prezent Bulgaria are 37.581 de cazuri active de Covid-19, printre care şi premierul Borisov, aflat în izolare.

Autorităţile bulgare au dispus la sfârşitul lunii octombrie închiderea universităţilor şi a învăţământului secundar, printre alte măsuri antiepidemice luate după mai multe zile cu recorduri succesive de cazuri de Covid-19. Au fost de asemenea închise localurile nocturne – discoteci, baruri, cluburi etc. -, tot ce înseamnă spectacole, inclusiv cinematografe şi teatre, cu excepţia concertelor, dar cu o participare la numai 30% din capacitatea locului unde se desfăşoară. În restaurante trebuie să existe o distanţă de cel puţin 1,5 metri între scaune şi un număr maxim şase persoane la aceeaşi masă.

Ministerul Educaţiei a anunţat că analizează posibilitatea introducerii învăţământului online pentru toţi elevii. Conform ministrului adjunct al educaţiei, Tania Mihailova, 623 de elevi şi 859 de profesori sunt infectaţi la ora actuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here