Cădere a burselor, din cauza restricțiilor legate de Covid-19. Lira sterlină, afectată

Sursa: Pexels

Bursele au scăzut luni în cea mai mare parte, la nivel global, din cauza restricţiilor legate de Covid-19, în timp ce lira sterlină s-a depreciat în lipsa acordului negociat de Marea Britanie şi Uniunea Europeană, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Pe Wall Street, indicele S&P 500 a scăzut cu 0,2%, de la un maxim record atins recent, dat indicele Nasdaq a închis la un nivel record, investitorii cumpărând acţiuni le companiilor cu capitalizări uriaşe.

Autorităţile din California, cel mai populat stat din SUA, au decis luni închiderea magazinelor neesenţiale şi au cerut oamenilor să stea în case, la o zi după raportarea unui număr record de cazuri noi zilnice de coronavirus, de peste 30.000.

Totodată, investitorii urmăresc negocierile dintre republicanii şi democraţii din Congresul SUA, pentru aprobarea noui program de ajutoare legate de coronavirus.

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 0,49%, S&P 500 cu 0,19%, iar Nasdaq Composite a urcat cu 0,45%.

Indicele global MSCI, care include acţiuni din 49 de ţări, a coborât cu 0,1%, în timp ce indicele pan-european  STOXX 600 a scăzut cu 0,3%.

În Europa, liderii din Marea Britanie şi UE se vor întâlni faţă în faţă pentru a încerca să încgheie un acord comercial post-Brexit, după ce luni au eşuat din nou să elimine diferenţele de opinie.

Lira sterlină a scăzut luni cu -,51%, la 1,34 dolari pe unitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here