Câinele-erou care l-a fugărit pe al-Baghdadi, prezentat de Donald Trump

Donald Trump a făcut publică o fotografie cu câinele militar care l-a încolțit pe Abu Bakr al-Baghdadi și l-a făcut pe acesta să se arunce în aer.

„Am declasificat o poză a câinelui minunat (numele nu a fost declasificat) care a făcut o treabă grozavă în operațiunea de capturare și ucidere a liderului ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi” a scris Donald Trump pe Twitter.

Image
sursa: Donald Trump / Twitter

Generalul Mark Milley, șeful Statului Major al USA, a spus că patrupedul a fost rănit ușor, dar că s-a recuperat complet și că este în continuare în serviciu activ, alături de soldatul cu care face echipă, potrivit MilitaryTimes.

Oficialul a mai completat că SUA s-a ocupat de trupul neînsuflețit al lui Abu Bakr al-Baghdadi conform regulilor războiului. Dar jurnaliștii de peste ocean au scris că liderul terorist a fost îngropat în mare, cum s-a întâmplat și cu Osama bin Laden acum opt ani. Motivul a fost același, anume că americanii se temeau ca mormântul fondatorului ISIS să nu devină loc de pelerinaj.

Potrivit presei americane, câinele-erou este femelă și este un Malinois belgian, o rasă prețuită pentru faptul că poate să fie agresivă la comandă. Asemenea câini sunt ușor de antrenat și sunt folosiți la misiune de pază și protecție, de căutat bombe și narcotice. În SUA, Malinois belgieni sunt folosiți și la paza Casei Albe.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here