Camera Deputaților: Moţiunea simplă împotriva lui Bode va fi dezbătută şi votată săptămâna viitoare

Inquam Photos / Octav Ganea

Printr-o scrisoare adresată conducerii Camerei Deputaţilor, ministrul de Interne, Lucian Bode a cerut marţi amânarea dezbaterii şi votului pe moţiunea simplă depusă împotriva sa de către parlamentarii Forţa Dreptei şi USR. Ministrul solicită ca moţiunea să se dezbată în săptămâna 17-21 octombrie. Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a hotărât, în urma acestei solicitări, ca moţiunea simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode, să fie dezbătută şi votată săptămâna viitoare, anunță News.ro.

ACTUALIZARE – Potrivit deciziei conducerii Camerei Deputaţilor, moţiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode va fi dezbătută lunea viitoare de la ora 16,00 şi va fi supusă votului miercurea viitoare.

ŞTIREA INIŢIALĂ – Lucian Bode scrie în scrisoare că în cursul zilei de marţi, când era programată dezbaterea moţiunii, este angrenat într-o acţiune care vizează semnarea contractului pentru achiziţia de nave multirol, de către IGSU, eveniment care va avea loc în prezenţa ambasadorului Olandei în România.

De asemenea, Lucian Bode mai spune că începând cu 12 octombrie, se va afla în Belgia, resperctiv Luxemburg, pentru activităţi în marja Consiliului UE în formatul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI).

Ministrul mai precizează că începând de duminică se desfăşoară sub coordonarea Comisiei Europene exerciţiul voluntar de evaluare a implementare a acquis-ului Schengen de către România.

Moţiunea simplă „Siguranţă şi încredere sau debandadă şi furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul pe care l-a creat” a fost iniţiată de USR şi semnată de către deputaţii partidului Forţa Dreptei.

Potrivit unui comunicat de presă, USR consideră că, în cei aproape doi ani de mandat ca ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode a dovedit că prioritatea sa o constituie protejarea intereselor de partid şi ale şefului său direct Klaus Iohannis, nu interesul oamenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here