Camere radar furate din Suedia, descoperite pe drone rusești doborâte în Ucraina

În ultimele săptămâni, în Suedia au fost furate aproximativ 150 de radare. Camerele din dispozitive pot fi folosite de ruși pentru a echipa drone, a informat joi presa suedeză, informează onet.pl.

Potrivit cotidianului Aftonbladet, Ministerul Apărării ucrainean a găsit același tip de camere – Canon – montate pe dronele rusești distruse în Ucraina.

Problema unei posibile conexiuni între furtul de dispozitive și echipamentele dronelor rusești este investigată de serviciile speciale suedeze SAPO. „Nu putem oferi mai multe detalii”, a subliniat purtătorul de cuvânt al SAPO, Fredrik Hultgren-Friberg.

Potrivit presei suedeze, radarele sunt furate noaptea; până în prezent, aproximativ o duzină de bucăți. Ele dispar în mare parte de-a lungul drumurilor din regiunile Stockholm, Uppsala și Dalarna. În cele mai multe cazuri, hoții iau doar camerele, lăsând sau abandonând alte componente.

Costul înlocuirii unui dispozitiv folosit pentru a înregistra viteza vehiculului în Suedia este de aproximativ 22.000 de euro. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here