Când ar putea Capitala să treacă la colectarea selectivă a deșeurilor

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Primarul general a Nicuşor Dan a afirmat că estimează că Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) care să implementeze o strategie de tratare a deşeurilor ar putea deveni funcţională peste o lună şi jumătate.

El a adăugat că ar putea fi demarată colectarea selectivă la începutul anului viitor, transmite News.ro.

Acesta mai spus că PMB şi cele şase primării de sector au ajuns la un acord legat de alcătuirea unei asociaţii de dezvoltare intercomunitară pentru implementarea unei strategii de colectare şi de tratare a deşeurilor din Bucureşti şi a accesării banilor europeni în domeniu.
„Pe ADI-ul privind colectarea selectivă ne-am înţeles cu primăriile de sector, există textul statutului acestei asociaţii în şapte pe care o vom constitui şi statutul o să-l trecem prin hotărârea CGMB din 2 iunie. Trebuie ca acest statut să treacă prin hotărâre de Consiliu Local în cele şase primării de sector, dar e o formalitate, pentru că, repet, ne-am înţeles cu primăriile de sector. După care să mergem la judecătorie ca să înfiinţăm efectiv această asociaţie, deci probabil că într-o lună şi jumătate din momentul ăsta asociaţia o să fie funcţională şi în baza ei fiecare din cele şapte primării vor putea depune proiecte de finanţare pe cele 100 de milioane pe care le avem în POIM pe 2014-2020”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here