Când va fi perioada de vârf a coronavirusului în România? Răspunsul lui Arafat

Foto: Octav Ganea

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, spune că perioada de vârf a coronavirusului în România va fi în timpul Paștelui.

„Este o părere pe care am citit-o recent, că în perioada Paștelui va fi vârful, începe apoi să scadă și se întoarce în noiembrie. Este o părere științifică. Ce o validează? Când ajungem la Paști, și după Paști, să vedem dacă acest lucru este adevărat”, a spus Raed Arafat la Antena 3, citat de Mediafax.

Întrebat dacă este îngrijorător acest lucru, dat fiind că mulți români se întorc din străinătate în acea perioadă, Arafat a răspuns pozitiv. „Da. Și pentru asta noi am lansat mesaje și apeluri către ei să nu vină dacă pot să anuleze și să nu expună familiile lor aici. Același mesaj l-am dat aici, să nu plece lumea în perioada sărbătorilor în zonele afectate. Când se întorc, cu siguranță, autoizolare sau carantină și nu știu dacă mai este corect, dacă au mers cu bună știință în zonele afectate, iar statul să finanțeze carantina”, a argumentat șeful DSU.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că toate zborurile înspre și dinspre Italia vor fi suspendate din 9 martie, ora 12.00, până în 23 martie. Măsura este valabilă pentru toate aeroporturile din România.

Cetățenii români care sosesc din China, Italia, Coreea de Sud prin punctele de frontieră terestre vor intra în carantină pe raza județului de graniță sau în izolare la domiciliu. Cetățenii străini care vin din aceste țări pot intra în România doar sub măsura obligatorie a carantinei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here