Candidata Franţei, respinsă. Va trebui să răspundă la întrebări suplimentare legate de integritate

Sylvie Goulard, candidata Franţei pentru postul de comisar european pentru Piaţa Internă, nu a trecut de audierile de ieri din comisiile IMCO (Piaţă Internă) şi ITRE (Industrie, Cercetare şi Energie). Preşedintele comisiei ITRE este europarlamentarul PNL Adina Vălean. 

Hearing of Sylvie GOULARD, Commissioner-designate Industrial policy, Internal Market- Opening statement


Aliata lui Emmanuel Macron nu a reuşit să-i convingă pe eurodeputaţi că şi-a rezolvat toate problemele etice şi legale. Sylvie Goulard va primi trei întrebări legate de aceste chestiuni, întrebări la care va trebui să răspundă în scris. Toate grupurile politice au fost de acord cu acest demers, mai puţin RENEW, condus de Dacian Cioloş şi din care face parte candidata Franţei, a scris Politico.eu


În timpul audierilor, Sylvie Goulard nu a dat răspunsuri mulţumitorii la acuzaţiile că şi-ar fi folosit asistenţii de la Parlamentul European în chestiuni legate de politica internă franceză. De asemenea, nu a reuşit nici să clarifice jobul la un think-tank din SUA, avut în paralel cu cel de europarlamentar. Ea primea peste 10.000 euro pe lună ca să fie „consilier special”. 

Hearing of Sylvie GOULARD, Commissioner-designate Industrial policy, Internal Market- Opening statement


Situaţia legată de consilierii parlamentari face obiectul unei anchete a procurorilor francezi şi a OLAF. 
În funcţie de răspunsurile pe care le va da Sylvie Goulard nu vor fi pe placul comisiilor, va putea fi programată şi o a doua audiere. Delegaţia Franţei din PPE a spus deja că se va opune numirii aliatei lui Emmanuel Macron. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here