Carla del Ponte: Curtea Penală Internaţională trebuie să emită un mandat de arestaree pe numele lui Vladimir Putin

Carla Del Ponte, fost procuror pentru crime de război, a făcut un apel către Curtea Penală Internaţională să emită un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, informează AFP, preluată de News.ro.

“Putin este un criminal de război”, a afirmat Del Ponte, în vârstă de 75 de ani, care a investigat crime de război din Rwanda şi din fosta Iugoslavie.

Del Ponte, care a făcut parte timp de mai mulţi ani din comisia ONU care a investigat abuzurile din războiul din Siria, a subliniat, într-un interviu pentru Le Temps, că emiterea unui mandat de arestare ar fi un semnal important că “s-a făcut muncă de investigaţie”.

“Este singurul instrument care există, care face posibilă arestarea celui vinovat de crimă de război şi aducerea lui în faţa Curţii Penale Internaţionale”, a adăugat Del Ponte.

Carla Del Ponte a precizat că un mandat de arestare nu înseamnă neapărat că Putin ar fi luat în custodie: “Dacă el rămâne în Rusia, asta nu s-ar întâmpla niciodată. Dar ar fi imposibil pentru el să părăsească ţara şi ar fi un semnal puternic că are multe state împotriva lui”.

Cum devine Putin cel mai mare ecologist, iar războiul din Ucraina o revoluție în dosarul schimbărilor climatice. Lecția pe care nu a priceput-o Kuzmin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here