Casa Regală și Guvernul își vor coordona activitățile de promovare internațională a României

sursa: Daniel Angelescu / Casa Majestății Sale

Premierul Ludovic Orban s-a întâlnit ieri, la Palatul Elisabeta, cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române. A fost prima întrevedere între cei doi de când liderul liberal a preluat șefia guvernului. Anterior, MS Margareta l-a primit de mai multe ori pe Ludovic Orban, dar în calitatea de președinte al PNL și lider al opoziției.

Cea mai importantă concluzie a fost că Familia Regală va coordona amplele eforturi de promovare a României pe plan internațional cu guvernul PNL. Este pentru prima oară când Executivul anunță public un asemenea parteneriat cu Coroana. Până acum, Palatul Elisabeta a colaborat tacit cu Palatul Victoria, indiferent de culoarea politică a premierului.

„O relație cât mai bună între Casa Regală, Majestatea Sa, Custodele Coroanei, și Guvernul României. De asemenea, le-am  mulțumit pentru acțiunea constantă, pe plan internațional, de îmbunătățire a imaginii României, pentru toate activitățile pe care le desfășoară și am stabilit să existe o coordonare în aceste acțiuni, ca ele să aibă urmări benefice, care să fie concretizate pentru România. Ne vom coordona, adică să existe o informare privitor la calendarul de deplasări internaționale și vizitele pe care le întreprind și să știm, cu ocazia discuțiilor pe care le au, problematica abordată; şi orice fel de proiect care se naște de acolo să poată să fie preluat și implementat – evident, proiecte benefice pentru România.” a spus Ludovic Orban jurnaliștilor, la ieșirea din Palatul Elisabeta.

Potrivit Casei Regale, Majestatea Sa Margareta și Ludovic Orban au discutat despre consolidarea poziției României în UE și NATO.

„Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a primit vizita Excelenței Sale domnului Ludovic Orban, prim-ministrul Guvernului României. Majestatea Sa și Principele Radu au întâmpinat pe șeful Executivului și l-au felicitat cu ocazia preluării conducerii Guvernului României.

Familia Regală a invitat pe premier la prânz. Majestatea Sa și Prim-ministrul au discutat aspecte legate de activitatea publică a Familiei Regale în anul 2020 și despre principalele direcții de acțiune pentru servirea interesului național și consolidarea poziției României în Uniunea Europeană, în NATO și în relația cu țările lumii.” a scris Casa Regală pe pagina oficială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here