Cătălin Cârstoiu se întoarce la conducerea Spitalului Universitar de Urgență

Profesorul universitar doctor Cătălin Cârstoiu, decan al Facultății de Medicină din cadrul Universității „Carol Davila” din București a fost numit, din nou, manager al Spitalului Universitar de Urgență, la patru ani după ce părăsit această funcție. Numirea sa vine după ce mai mulți pacienți din Spitalul Universitar au fost infectați cu coronavirus, iar fosta directoare, Adriana Nica, a fost demisă pentru că nu a luat măsurile adecvate de prevenție.

Numirea lui Cătălin Cârstoiu a fost criticată de jurnaliști apropiați de PSD și în special de Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei și fost director al Spitalului Universitar. Motivul: Adriana Nica, directoarea demisă, este partenera de viață a lui Sorin Oprescu. Iată ce scrie, de exemplu, Victor Ciutacu, unul dintre cei mai devotați apărători ai clanurilor mafiote din PSD:

”Îmi pare rău că domnul Cîrstoiu a ajuns din nou director la Spitalul Universitar în urma unei decizii mizerabile și a unei răfuieli politice pentru că despre asta este vorba. Momentan, doamna Nica a fost suspendată din funcție fiindcă nu le dă voie starea de urgență s-o demită. Ea a fost suspendată din funcție pentru simplul motiv că este partenera de viață a doctorului Sorin Oprescu…”

Evident, nici Ciutacu, nici alți jurnaliști care au fost plătiți regește în timpul guvernărilor PSD, nu vorbesc despre motivul oficial și real al demiterii Adrianei Nica, și anume că în mandatul ei mai mulți pacienți din Spitalul Universitar au fost infectați cu coronavirus, din cauza modului defectuos în care și-a exercitat atribuțiile de conducere.

Așa cum cei aflați pe ștatul de plată al lui Sorin Oprescu, de ani buni, trec sub tăcere prestația excelentă a dr Cătălin Cârstoiu, aflat la conducerea Spitalului Universitar de Urgență atunci când a avut loc tragedia de la Colectiv. Cârstoiu a fost unul dintre puținii manageri din sistemul de sănătate care a fost lăudat pentru modul în care și-a exercitat atribuțiile în acel moment de criză. Faptul că el se întoarce la conducerea celui mai important spital din țară într-un nou moment de criză acută nu este, în mod cert, o coincidență.

Dar să revenim la motivul demiterii Adrianei Nica:

Conducerea Ministerului Sănătății a decis suspendarea contractului de management al managerului Spitalului Universitar de Urgență București, dr. Adriana Nica, în baza art.19 din Decretul Președintelui României nr. 195/2020. Decizia vine în urma propunerii Corpului de Control al MS care arată într-o Notă că la nivelul unității sanitare s-au constatat mai multe deficiențe de management, dar și că, în aceste zile nu au fost luate măsurile necesare și suficiente pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus ( COVID 19) atât în rândul pacienților, cât și a personalului medical. De asemenea, în Nota întocmită de Corpul de Control se arătă că, în cursul anchetei epidemiologice efectuate în data de 21 martie 2020 în cadrul spitalului au fost luate măsuri procedurale abia după confirmarea infectării pacienților cu noul coronavirus„, anunță Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

Ministrul Victor Costache a decis să trimită Corpul de Control la Spitalul Universitar pe data de 10 februarie.

Nota întocmită de Corpul de Control arată că în cursul anchetei epidemiologice efectuate în data de 21 martie 2020 în cadrul spitalului au fost luate măsuri procedurale abia după confirmarea infectării pacienților cu noul coronavirus”, precizează ministerul într-un comunicat de presă.

Spitalul Universitar este unul dintre cele mai mari spitale de urgență din București. Nu doar ministrul Costache a trimis Corpul de control la Spitalul Universitar, ci și și fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea în august 2018, dar rezultatele nu au fost făcute niciodată publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here