Cătălin Predoiu a explicat cum pune PSD frână Parchetului european condus de Laura Codruța Kovesi

Inquam Photos / Octav Ganea

Într-o conferință de presă desfășurată marți, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a acuzat PSD că sabotează operaționalizarea Parchetului european în Romania. „Marcel Ciolacu a zis că are o buna comunicare cu mine, dar nu e tradusa în fapte. Fac apel către majoritatea PSD din parlament să abandoneze atitudinea pasiva de a bloca legi prin inactivitate”, a acuzat Predoiu.


„Ministerul Justiției și-a îndeplinit obiectivele, suntem printre primele state care au închis negocierile. Am avut un schimb de scrisori cu procurorul european. Am avut un schimb de scrisori cu procurorul sef Laura Codruța Kovesi, am concluzionat că Romania va delega pentru început 15 procurori, cu 5 de rezervă.


Exista deja în Parlament un proiect privind internalizarea directivei, dar din păcate trenează. Majoritatea parlamentara PSD nu își face treaba, este un semn că e o cosmetizare a atitudinii PSD fata de justiție.

Dacă majoritatea PSD nu adoptă cu celeritate și proiectul guvernului Orban privind operationalizarea EPPO, dar și proiectele mai vechi – internalizarea directivei privind protecția intereselor financiare ale UE – atunci declarațiile PSD nu sunt decât expresia lipsei de voință sau incapacității PSD

Atitudinea pasivă de a bloca prin inacțiune duce la neadoptarea legislației necesare pentru operationalizarea Parchetului European. E doar o diferență de nuanță în abordările PSD, nu o diferență de substanță.

Nu mai puțin de 9 scrisori trimise Parlamentului în acest an în care am cerut urgentarea adoptării acestor acte normative în Parlament. Nu înțeleg de ce PSD nu le adoptă mai repede.

Marcel Ciolacu a zis că are o buna comunicare cu mine, dar nu e tradusă în fapte. Fac apel către majoritatea PSD din parlament să abandoneze atitudinea pasiva de a bloca legi prin inactivitate. Mulțumesc pentru politețuri, domnule Ciolacu, dar nu am nevoie de ele. Am nevoie să adoptați aceste legi”, a declarat Predoiu, în conferința de presă.

 conferinta de presa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here