Câte voturi au luat Iohannis și Dăncilă de la contracandidații din primul tur

Klaus Iohannis a obţinut, duminică, o marte parte din voturile contracandidaţilor din primul tur, fiind depăşit de Viorica Dăncilă doar în electoratul lui Mircea Diaconu, reiese din datele exit-poll-ului realizat de CURS-Avangarde.

Astfel, cei care au votat în primul tur cu Dan Barna au ales în turul II în felul următor: 92,5% Klaus Iohannis, 7,5% Viorica Dăncilă.

Cei care l-au preferat pe Mircea Diaconu, au votat în turul II: 34,3% Klaus Iohannis, 65,7% Viorica Dăncilă.

Cei care în primul tur l-au ales pe Theodor Paleologu, în turul II au votat: 72,3% Klaus Iohannis, 27,7% Viorica Dăncilă.

Cei care au votat în primul tur cu Kelemen Hunor, în turul II au ales: 83,9% Klaus Iohannis, 16,1% Viorica Dăncilă.

Cei care au votat alţi candidaţi în primul tur au ales în turul II: 61,2% Klaus Iohannis, 38,8% Viorica Dăncilă.

Eșantionul construit pentru exit-poll nu a inclus secții de votare din străinătate. Rezultatele sunt prezentate atât la nivelul exit-poll-ului din țară, cât și la nivelul totalului de votanți, incluzând eșantionul din țară și estimarea ponderii votului din diaspora.

Eșantionul pentru exit-poll este format din 400 de sectii de votare și este stratificat pe mediile urban si rural si pe regiuni istorice. Au fost utilizați peste 500 de operatori de interviu, operatori de introdus date și experți în coordonarea cercetării și analiza datelor, din partea celor două institute, Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS și Grupul de Studii Socio-Comportamentale AVANGARDE. Numărul de persoane intervievate este de peste 23.000. Ponderea refuzurilor de a răspunde la chestionar este de circa 18%.

Marja de eroare asumată prevăzută pentru ancheta realizată în eșantionul de secții de votare din România este de +/-2,5% (această marjă include pe lângă abaterea standard maximă calculată și erorile determinate de ponderea mare a refuzurilor de circa 18% și de alte dificultăți întâmpinate pe teren), la un nivel de încredere de 95%.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here