Cazul comisarilor | Rareș Bogdan, despre criticile USR: Să îl întrebe pe Dacian Cioloș/ USR ne este cel mai important partener

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a declarat joi, la Digi24, că politicienii USR care s-au arătat nemulțumiți de faptul că Executivul Orban a trimis la Bruxelles cele două propuneri de comisari europeni fără consultarea USR, ar trebui să îl întrebe pe liderul PLUS, Dacian Cioloș, ce s-a discutat marți la Bruxelles.

Rareș Bogdan a făcut trimitere astfel la o discuție între noua președintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și liderii celor trei mari familii europene din Legislativul de la Bruxelles, PPE, S&D și Renew.

Renew este condus chiar de Dacian Cioloș, a subliniat Rareș Bogdan, arătând totodată că liderul PLUS este foarte bine informat pe acest subiect.

În plus, a mai arătat Rareș Bogdan, blocajul în care a pus PSD Comisia Europeană trebuie depășit cât mai rapid, Ursula von der Leyen cerând ca lucrurile să fie rezolvate până în 14 noiembrie.

Depuatul Cătălin Drulă (USR) a insistat însă asupra faptului că premierul Ludovic Orban ar fi trebuit, condorm acordului încheiat de PNL și USR, să îi consulte pe partenerii de la București înainte de a trimite propunerile la Bruxelles.

Nu se pune și nu se va pune problema încălcării acordului PNL-USR, a mai declarat Rareș Bogdan, la Digi24, eurodeputatul liberal punctând că USR este cel mai important partener politic al Cabinetului Orban.

Foto: INQUAM/Octav Ganea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here