Cazul Crevedia: La secția de arşi de la Spitalul Floreasca mai sunt 8 pacienți/ Unul dintre ei ar putea fi externat vineri

Inquam Photos / Mircea Manole

Coordonatorul SMURD Bucureşti-Ilfov, Bogdan Opriţa, medic la Spitalul Floreasca, a anunţat că după decesul de noaptea trecută al unui muncitor de la staţia GPL din Crevedia, unde au avut loc mai multe explozii, în această unitate medicală mai sunt internate 8 persoane, dintre care una este în stare gravă, în timp ce un alt pacient urmează să fie externat vineri, relatează News.ro.

”Ieri noapte, în jurul orei 23, a încetat din viaţă unul dintre lucrătorii din acea staţie, cel care avea peste 90 la sută arsuri pe suprafaţa corpului, starea lui fiind foarte gravă, încă de la început. În acest moment, în Unitatea de Arşi mai avem 8 pacienţi, vestea bună este că tot ieri au fost externaţi 4 colegi de-ai noştri, pompieri, deci mai există opt, dintre care unul în unitatea pentru cei arşi foarte grav, şi el intubat, cu peste 90 la sută suprafaţă corporală arsă şi mai avem încă 5 în salonul de post-critici, având arsuri în jur de peste 10 la sută suprafaţă corporală şi doi sunt la chirurgie plastică, tot în unitatea aceasta centrală, care au arsuri mai uşoare. Este posibil ca unul dintre ei să fie externat mâine”, a declarat Bogdan Opriţa, joi seară, la Medika TV.
Întrebat care este situaţia acum, în spital, care este organizarea, Opriţa a explicat că sunt 6 paturi pentru mari arşi.
”În Unitatea pentru arşi grav avem 6 paturi pentru mari arşi, sunt 7-8 săli izolate, pentru fiecare pacient, 6 pentru pacienţi post-critici, acei pacienţi care au avut o evoluţie favorabilă, dar care au nevoie în continuare de îngrijire, şi mai sunt 6 paturi pentru chirurgia mâinii complexe. În prima seară, ca să facem faţă, au fost eliberate două saloane de post-operator”, a precizat Bogdan Opriţa.

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here