Ion Țiriac, unul dintre cei mai bogați oameni din România se află la loc de cinste și în topurile mondiale. Implicat și în multe acțiuni caritabile, Țiriac este posesorul unei averi la care unii nici nu pot să viseze. De foarte multe ori s-a vorbit despre averea sa, dar niciodată nu s-a vorbit despre o sumă concretă scrie digisport.ro.

Devenit acum un msre om de afaceri, fostul mare jucător de tenis, proprietar și al turneului de la Madrid, Ion Țiriac dispune de aproximativ două miliarde de euro, potrivit unui top realizat de către Top 300 Capital.

Țiriac a fost mereu un om discret, căruia nu i-a plăcut să se laude cu averea sa. Totuși, el s-ar fi destăinuit unor prieteni că ar avea o pensie cuprinsă între 10.000 si 12.000 lei. Niciodată nu a încasat însă banii, ci a preferat să-i adune într-un cont.

Înaintea Sărbătorilor de iarnă din acest an, milionarul a decis să aloce un buget de 400.000 de euro pentru cumpărarea de alimente și alte produse specifice marii sărbători.

”S-au cumpărat alimente de peste 400.000 de euro. Mâncare caldă, precum sarmale, cozonaci, dar şi carne şi alte alimente. Fiecare pachet a avut o valoare de 100 de euro.

Aproximativ 4000 de persoane au beneficiat de ajutor, mulţi dintre ei vârstnici, proveniţi din diferite sate din Moldova, care nu ar fi avut ce să pună pe masă. Ion Ţiriac a făcut acelaşi gest şi de Paşte”, a spus un apropiat al lui Ion Ţiriac pentru playsport.ro.

Totalul donațiilor făcute de Ion Țiriac în 2020 ajunge la 10 milioane de euro.

*Cel mai bogat român, care l-a detronat pe Ion Țiriac

Cel mai bogat român în topul realizat de Forbes România este Daniel Dines, cel care s-a aflat în aceeaşi poziţie şi anul trecut. În clasamentul din luna decembrie 2020, afacerea în domeniul IT, pornită de Dines cu Marius Tîrcă în 2005, UiPath, a ajuns la 7,7 miliarde de lei, adică în jur de 1,58 miliarde de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here