Foto: INQUAM/Octav Ganea

Anca Alexandrescu, fosta consilieră a lui Dragnea și Dăncilă, începe să vorbească despre legăturile strânse ale lui Tudorel Toader cu fostul ”jupân” al PSD. Anca Alexandrescu susține că Tudorel Toader și-a petrecut o vacanță la Neptun împreună cu Liviu Dragnea și că s-a rugat „neîncetat”de Dragnea pentru a o susține pe Marieta Safta că judecător la CCR. Marieta Safta a fost adusă de Tudorel Toader că secretar de stat în Ministerul Justiției.

Interesant este însă cum uită domnul Tudorel Toader vacanța petrecută la Neptun împreună cu familia alături de Liviu Dragnea. Și mai uită cred și despre rugămințile fierbinți pe care i le adresa lui Liviu Dragnea din 2017 până în 2019 fără încetare ca PSD să o susțină pe Marieta Safta judecător la CCR. Ah, da și mai uită și despre discuția privind scoaterea președintelui din circuitul de numire a procurorilor, în care Liviu Dragnea i-a spus că nu este de acord, dar el a promovat legile fix cu această formulare. Și cu siguranță uită și de insistențele la Viorica de a o salva pe doamna Safta atunci când a devenit incompatibilă și a trebuit să demisioneze din minister. Și da, a uitat și cum domnia sa și doamna Safta blocau toate actele normative ale Guvernului, toți miniștrii Cabinetului fiind exasperați că nu primesc avize. Și uită și despre jignirile inacceptabile la adresa jurnaliștilor. Să nu mai punem la socoteală și OUG cu dedicație prin care fiul sau a devenit asistent universitar fără concurs. Ah, și desigur Ordinul de ministru prin care se făcea notar că să-și aducă fiul de la ‘țară’ la oraș… Stați că am pierdut șirul…”, a scris Alexandrescu pe Realitatea din PSD.

Și despre Dăncilă, care a confrimat dezvăluirile lui Tudorel Toader, are Anca Alexandrescu multe de spus.

Dar Viorica oare ce își mai amintește? Hai că e interesant! Cum s-a dus la Timmermans și i-a explicat că trebuie dat OUG de armonizare a deciziilor CCR? Ah, asta nu? Cum s-a văzut cu abasadorul SUA la UE să îi explice nedreptățile din justiție? Nu-și amintește? Sunt sigură că Ana Birchall le poate aminti și Vioricăi și lui Tudorel muuulte! Sau poate își amintește de vacanțele la mare, la munte, când juca ping pong cu domnul președinte! Ah, nu-și mai amintește! Dar poate despre Legea apelor minerale? Sau Legea minelor? Nu? Sunt sigură însă că unii își amintesc. Și sunt la fel de sigură că atunci când lui Liviu Dragnea i se va aproba să vorbească cu presa, va confirma tot ce am spus mai sus. Unii au memoria scurtă, sau selectivă… sau mult tupeu și cu siguranță nu au caracter!”, a scris Alexandrescu.

*Cine este doamna Marieta

Da, marele profesor, rector, nu știe boabă de engleză. Iar doamna Marieta a deprins această limbă și o folosește și pentru a-l ajuta pe Tudorel. A luat-o cu el și la Belgrad. Blonda din pozele de la Craiova, din restaurant, era doamna Marieta. Pe care Tudorel a luat-o cu el de la CCR și la ministerul justiției, făcând-o secretar de stat.  O să aveți un șoc citind CV-ul doamnei Marieta. Se pare că există o comuniune intelectuală de excepție între cei doi. Practic, de când soarta i-a scos pe unul în calea celuilalt, la CCR, creativitatea lor științifică a devenit virală. Geme internetul de creațiile de specialitate ale celor doi!

*CV-ul Marietei Safta:

Pe unde și pe câți bani s-a plimbat Toader cu „translatoarea”? Japonia, Malaysia, Italia, Franța, Luxemburg, Maroc, sau Belgia sunt o parte din țările în care a călătorit fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, cu ocazia unor evenimente oficiale. Un număr de 29 de deplasări externe în 26 de luni de mandat la șefia ministerului, dezvăluie Ziare.com.

Din 23 februarie 2017, când a devenit ministru, până în aprilie 2018, ministrul Tudorel Toader a fost în 29 deplasări externe care au costat 174.497,26 lei, potrivit datelor comunicate de Ministerul Justiției la cererea Ziare.com, în baza Legii 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public.

Datele au fost transmise în ultima zi a mandatului lui Tudorel Toader la șefia Ministerului Justiției.

În cazul a 19 dintre deplasări, Tudorel Toader a fost însoțit de fostul secretar de stat, Marieta Safta. Trebuie spus că Marieta Safta a demisionat din MJ în luna octombrie 2018 și s-a întors la CCR, unde are funcția de prim magistrat asistent șef.

*Cost total: 300.617,63 lei

Au fost câteva cazuri în care, în funcție de evenimentele la care participa, din delegația fostului ministru mai făceau parte traducători, șoferi, consilieri sau personal de specialitate.

Potrivit datelor oferite de MJ, cheltuielile suportate de minister persoanelor care făceau parte din delegația lui Tudorel Toader -inclusiv cele 19 deplasări făcute împreună cu Marieta Safta- au costat 126.120,37 lei. În total, cheltuielile de deplasare ale lui Tudorel Toader și ale persoanelor care au făcut parte din delegație sunt în valoare de 300.617,63 lei.

În documentul transmis de MJ sunt arătate toate deplasările lui Tudorel Toader, scopul vizitei, cine l-a însoțit și costul delegației.

*Răspunsul Ministerului Justiției pentru Ziare.com:

*Care a fost cea mai scumpă deplasare

Cea mai scumpă deplasare externă a lui Tudorel Toader a fost când a semnat un Memorandum de înțelegere între Guvernul României și Guvernul Malaysiei privind activități de cooperare juridică.

Documentul a fost semnat la Kuala Lumpur (Malaysia), în perioada 12 decembrie -18 decembrie 2017.

Cheltuielile pentru deplasarea lui Tudorel Toader și a Marietei Safta au fost de 34,503,08 lei.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here