Ce facultate să alegi dacă vrei să lucrezi în software development

Photo by ThisIsEngineering / Pexels
Photo by ThisIsEngineering / Pexels

Unul dintre domeniile profesionale care s-au dezvoltat foarte mult în ultimul timp este cel al dezvoltării de software. Dacă vrei să lucrezi în acest domeniu, ca programator, tester, arhitect software, este nevoie să ai o bază solidă de cunoştinţe. În primul rând, ajută să ai o facultate tehnică, de profil, prin care poţi descoperi mai multe despre acest domeniu şi care îţi asigură şi un contact direct cu angajatorii. Este un domeniu de viitor, mai ales că ai şi joburi pe alese.

 

Poţi urma atât studiile de licenţă, cât şi un masterat în domeniu. Majoritatea companiilor aleg absolvenţi care au finalizat studiile de licenţă, iar dacă vrei să devii mai bine pregătit şi specializat, poţi urma şi studii de masterat.

Facultatea de Automatică şi Calculatoare

Această facultate durează 4 ani și te va solicita destul de mult, însă vei ieși un om pregătit, care va fi capabil să obţină un job bun din industria software foarte rapid. Această facultate are două specializări: Calculatoare şi Tehnologia informaţiei şi Automatică şi Informatică aplicată. Este una dintre facultăţile de viitor pe care le poţi urma pentru a avea succes, fiind una dintre cele mai bune facultăţi din domeniu. Poţi deveni tester, programator, dezvoltator software.

Facultatea de Matematică-Informatică

O altă facultate foarte bună pentru tine este cea de matematică-informatică de la Universitatea Bucureşti. Poţi învăţa foarte multe noţiuni tehnice, atât din matematică, cât şi din informatică. Această facultate are două secţii (Matematică şi Informatică), iar ca să evoluezi ca programator este necesar să urmezi secţia de Informatică. Ulterior, poţi aplica aceste noţiuni în joburi precum cel de programator sau dezvoltator software.

Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică

Altă facultate recunoscută pentru potenţialul pe care îl poţi avea aici este cea de cibernetică de la ASE. Aceasta are patru secţii: Informatică Economică, Business Informatics (engleză), Statistică şi Previziune Economică, Cibernetică Economică. În fiecare dintre aceste secţii vei avea ocazia să faci practică în domeniul tău, lucru care îţi va spori şansele de angajare.

Facultatea de Informatică de la Universitatea de Vest din Timişoara

Dacă locuieşti în vestul ţării, poţi urma Facultatea de Informatică de la Universitatea de Vest. Scopul programului de studii universitare de licență matematică-informatică este de a oferi studenților capacitatea de a înțelege și manipula conceptele și metodele de bază ale structurilor matematice fundamentale, ale programării fundamentale și ale dezvoltării și întreținerii sistemelor software.

Facultatea de Matematică-Informatică de la Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca

O altă facultate pe care o poţi urma este cea de la UBB Cluj-Napoca. Aceasta are o secţie de Matematică, una de Informatică şi una combinată de Matematică-Informatică în limba maghiară. De asemenea, are şi o secţie de Informatică în limba germană. Cluj-Napoca este unul dintre oraşele care au devenit recunoscute ca fiind huburi IT din ultimii 10 ani, oferind şi numeroase oportunităţi de muncă.

 

Pe lângă jobul de programator, poţi avea succes şi dacă îţi deschizi o afacere în domeniul tehnic (IT), aşa cum a făcut unul dintre cei mai de succes antreprenori români.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here