Ce mai inventează românii ca să iasă din casă: peștișorul de acvariu, scos la plimbare ca animal de companie

Polițiștii care verificau motivele pentru care oamenii au ieșit din casă pe durata stării de urgență au avut parte și de câteva surprize, după cum a relatat Cosmin Andreica, președintele sindicatului Europol, la Digi24.

Am avut în aceste zile situații în care cetățenii erau cu peștișorul în pungă și spuneau că și-au scos animalul de companie la plimbare. Este o poveste reală. Sau am avut situații în care cineva și-a scos pisica la plimbare la 30 de kilometri de domiciliu, pe bancheta din spate a mașinii. Oamenii sunt inventivi, dar sub o formă sau alta trebuie să fim conștienți că nu facem decât să ne furăm singuri căciula, dacă încălcăm aceste reguli”, a spus Andreica.

Polițistul a precizat că nu a fost stabilită o distanță care să definească termenul de proximitate.

Sunt aspecte subiective, care vor rămâne la latitudinea polițistului care interacționeză cu cetățeanul. Va fi la latitudinea agentului constatator dacă proximitatea domiciliului este una rezonabilă sau nu”, a precizat el.

Andreica a făcut un apel la responsabilitate și le-a pus în vedere românilor să nu se pună în pericol încălcând măsurile dispuse de autorități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here