Trei eleve de 14 ani au ajuns la spital, după ce au consumat droguri în pauză. Ce măsuri va lua Ministerul Educației

Ministerul Educației a anunțat că, în urma incidentului de joi, când trei eleve de 14 ani au ajuns la spital, după ce au consumat droguri în pauză, spațiile exterioare ale Școlii Centrale din București vor fi supravegheate video, scrie EduPedu.

Banii pentru plata camerelor vor fi achitați de Ministerul Educației. Directorul unității de învățământ, Lucian Popa, spune că a făcut solicitare la Consiliul local al Primăriei sectorului 2 pentru a achita un sistem de supraveghere în zona din afara școlii, însă nu au fost bani.

Cele trei fete urmează a fi externate din secția de toxicologie a Spitalului “Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Secretarul de stat în ministerul Educației Sorin Ion a spus  într-o declarație pentru TVR, că, în urma incidentului de ieri, spaţiile exterioare ale Şcolii Centrale vor fi supravegheate video, iar ministerul va suporta plata camerelor de supraveghere.

Noi am făcut solicitare pentru al doilea an consecutiv la Consiliul local al Primăriei sectorului 2 pentru a achita sistemul de supraveghere în zona din afara școlii, însă nu au fost bani”, spune directorul unității de învățământ Lucian Popa.

În școală și în curtea Școlii Centrale există camere de supraveghere pentru asigurarea siguranței în perimetru. Nu a intrat nimeni străin în școală pentru că avem pază și accesul se face doar pe bază de carnet de elev. Dar nu avem dreptul să percheziționăm pe nimeni, nu știm cu ce intră elevii în școală”, a explicat directorul.

Joi, trei fete în vârstă de 14 ani, eleve ale Școlii Centrale, s-au simțit rău în timpul orelor, una având vărsături.

Un profesor a remarcat în timpul pauzei că una dintre fete nu se simte bine, iar la scurt timp, în oră, i s-a făcut rău”, a spus directorul Școlii Centrale din București pentru Edupedu.ro. “Am chemat ambulanța. Când am văzut că li se face rău și altor două fete, am mai chemat un echipaj. Au ajuns la fața locului și poliția secției 6 și Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti”, a mai spus directorul școlii.

Fetele ar fi recunoscut că au fumat o țigară cu anumite substanțe, dar aceste substanțe sunt prea noi și nu au putut fi depistate la analize, a declarat purtătoarea de cuvânt a spitalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here