Ce s-a întâmplat cu un bărbat din SUA care a primit două doze de vaccin în aceeași zi

Sursa: News.ro

Un bărbat de 91 de ani din statul american Ohio care a fost vaccinat anti-COVID de două ori, în aceeași zi, la distanță de patru ore, dintr-o eroare, a intrat în șoc și se recuperează în spital.

Victor Smith a fost vaccinat cu prima doză de ser Moderna pe 22 ianuarie, însă apoi a început să se simtă obosit – un efect secundar cunoscut al vaccinului – și a căzut. Bărbatul a fost transportat la spital, iar după câteva zile a fost transferat la o clinică de recuperare din Hamilton, scrie abc7.com.

El era programat să primească a doua doză de vaccin pe 25 februarie, așa că angajații clinicii l-au transportat la un centru de vaccinare.

L-au dus să își facă injecția, iar când s-a întors am vorbit cu el, era bine”, a declarat fiica bărbatului, Dawn Smith Theodore.

În aceeași zi, însă, pacienții internați în centrul de reabilitare erau programați la vaccinare și s-ar fi produs o confuzie de nume.

Un pompier a venit și a zis că are un vaccin pentru Victor, iar asistenta a întrebat dacă este pentru Victor Smith. El a zis „Da”, așa că i-a dat numărul salonului și l-a trimis la 202, acolo unde era internat tata”, a mai spus fiica bărbatului.

Din cauza acestei confuzii, bărbatul de 91 de ani a ajuns să primească două doze de vaccin anti-Covid la o distanță de patru ore.

În mod normal, în cazul vaccinului Moderna, cele două doze se administrează la o distanță de 21 de zile. Bărbatul a primit în total trei doze – cea inițială, rapelul și încă una administrată din greșeală.

După ce a primit această a treia doză, corpul bărbatului a intrat în șoc. A ajuns la spital cu insuficiență respiratorie,

Avea tensiune mică și din acest motiv medicii nu au putut să îi administreze un medicament care l-ar fi ajutat să își revină, a mai povestit fiica lui Victor. „Mi-au spus că nu va supraviețui”, a spus ea.

Victor a trecut însă peste momentul dificil, iar acum se recuperează în spital.

În urma incidentului, clinica și departamentul de pompieri care administrează vaccinuri pacienților se află sub investigare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here