Ce s-a întâmplat în cursa Wizz Air Londra – București, care a aterizat de urgență la Frankfurt

Zborul Wizz Air 3032, care a decolat joi seara de la Londra, în direcția București, a aterizat de urgență la Frankfurt, în jurul orei 1.30, după două incidente petrecute la bord. Pasagerii au rămas peste noapte la Frakfurt, urmând să ajungă la București în această după-amiază.

Primul incident a fost declașat de un pasager român, în stare avansată de ebrietate, care a devenit violent și a amenințat echipajul aeronavei, după ce i s-a cerut să nu îi mai deranjeze pe ceilalți pasageri. După ce încercările însoțitorilor de bord de a-l calma au eșuat, iar bărbatul insista că vrea să meargă în cabina piloților, au intervenit și alți pasageri care au încercat să-l imobilizeze, legându-i mâinile cu o centură de siguranță. Minute bune, în spatele avionului, unde stătea pasagerul violent, s-a dus o luptă corp la corp pentru imobilizarea sa. Prilej cu care unii dintre pasageri l-au și lovit. În timp ce era legat, pasagerul amenința că se duce cu sticla goală de whiskey ca să îl lovească pe comandantul avionului.

Al doilea incident s-a produs la scurt timp după ce pasagerul violent a fost imobilizat. Un pasager israelian care, se pare, a băut împreună cu românul agresiv a leșinat la scurt timp după ce a fost la baie. Pentru că însoțitorii de bord nu au putut să-l resusciteze, comandantul a solicitat permisiunea să aterizeze pe cel mai apropiat aeroport. Decizia a fost luată și pentru că, potrivit unui însoțitor de zbor, exista suspiciunea că pasagerul ar fi luat o supra-doză de cocaină.

La aterizare, polițiștii l-au preluat pe român, iar medicii au început să-l resusciteze pe israelian. Din păcate pentru restul pasagerilor, zborul nu a putut fi reluat, deși inițial așa au fost anunțați. Motivul prezentat de însoțitorii de bord: aeroportul ”era închis.” Deși cursa de întoarcere fusese programată, vineri, pentru ora 13.00, la 13.30 nu începuse încă îmbarcarea pasagerilor.

Actualizare, 17.00. Zborul Wizz Air a decolat din Frankfurt cu trei ore întârziere. În cele trei ore, pasagerii aflați pe drum de aproape 15 ore au fost ținuți în avion. Timp în care s-au terminat toate sticlele de apă. Cu câteva minute înainte de a-și relua zborul spre București, o însoțitoare de bord a ieșit pe culoar și a întrebat: ”Există vreun medic printre dumneavoastră?”

Imaginile prezentate aici au fost surprinse de câțiva pasageri.

Pasagerul agresiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here