Ce spun profesorii despre Emma Răducanu, noua stea a tenisului

Foto: Profimedia

Noua stea a tenisului, Emma Răducanu (18 ani), a eliminat-o pe Sorana Cîrstea de la Wimbledon și a ajuns pentru prima dată în carieră în optimile de finală ale unui turneu de Grand Slam.

Sportiva de origine română a fost felicitată de profesorii de la Newstead Wood School, un liceu de fete din Orpington, sud-estul Londrei, după victoria în fața Soranei Cîrstea, scrie Daily Mail.

Emma Răducanu a obținut 3 note de 9 și 4 note de 8 la examenele GCSE şi aşteaptă rezultatele de la matematică şi economie.

Din clasa a 7-a a muncit din greu, a fost sârguincioasă şi nu ai fi ştiut că în acelaşi timp este un superstar de tenis în devenire. Părinţii ei au fost în spatele ei tot timpul cu tenisul şi cu şcoala şi s-au asigurat că randamentul la școală nu scade„, a afirmat directorul Alan Blount, citat de Digisport.

Părinții ei știu importanţa educaţiei. Încearcă să se asigure că Emma acumulează în toate domeniile vieţii ei, adică şcoala şi sportul, şi că citeşte cărţi şi participă la activităţi extraşcolare organizate de şcoală. Este o persoană multilaterală absolută. Este calmă şi echilibrată la şcoală şi umilă prin faptul că participă la aceste turnee şi apoi se întoarce la şcoală, se aşază din nou alături de colegii ei şi continuă şi pur şi simplu nu ştii că poate săptămâna trecută a fost în Franţa„, a mai spus Alan Blount, pentru Daily Mail.

Profesoara de matematică al Emmei, Sarah Sword, i-a trimis un email de felicitare tinerei sportive, după succesul în fața Soranei Cîrstea. „Este foarte talentată la matematică, este o elevă cu adevărat talentată. Este foarte activă în clasă în ceea ce priveşte participarea la lecţii, pune întrebări, dă răspunsuri la întrebări şi are o minte foarte ascuţită. Ea va trece cu brio examenele. Nu există nicio îndoială în opinia mea. A reuşit acest echilibru uimitor între studiile sale şi pasiunea pentru tenis. Este pur şi simplu minunată”, a spus Sarah Sword, pentru aceeași publicație.

Tânăra sportivă a vorbit și ea despre felicitările primite: „Am primit câteva emailuri de la profesorii mei. Profesorul de matematică mi-a trimis un mail în care m-a felicitat. Încerc să stau în turneu cât mai mult. Mă bucur de fiecare clipă petrecută pe teren”, a spus Emma Răducanu, citată de Daily Mail.

În vârstă de 18 ani, Emma Răducanu are tată român (care și-a schimbat numele din Ion în Ian când s-a mutat în Marea Britanie) și mamă chinezoaică (Renee). Tânăra s-a născut în Canada, la Toronto, dar familia ei s-a mutat în Marea Britanie când Emma avea doi ani.

Sportiva a crescut în Londra și a început tenisul la 5 ani. De la vârsta de 10 ani, a jucat la Bromley Tennis Academy.

Emma Răducanu este antrenată de socrul lui Andy Murray, Nigel Sears, care a spus despre ea că „s-a născut pentru a juca tenis”. „Am știut că e excepțională de prima dată când am văzut-o”, a adăugat Nigel Sears.

Emma Răducanu încă este strâns legată de România: bunica din partea tatălui locuiește la București.

1 COMENTARIU

  1. Care „noua stea”,asta mica care a disparut subit din vestiar,in pauza si nu a mai aparut?!? Asa e cand presa se arunca efectiv cu laudele asupra unui copil inca la inceput de drum!!Psihologic vorbind ,presa e total iresponsabila!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here