Ceartă crâncenă în CEx PSD între Ciolacu și Teodorovici: ”Nu eu am pierdut alegerile!”, a zbierat cel din urmă

Eugen Teodorovici
Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Au fost momente tensionate în ședința Comitetului Executiv al PSD de miercuri. Marcel Ciolacu și Eugen Teodorovici s-au certat la reuniunea în care s-a discutat modalitatea de organizare a Congresului PSD de sambătă, relatează Europa Liberă.

Eugen Teodorovici a încercat să ia parte la întreaga ședință de astăzi a Comitetului Executiv, dar i s-a transmis că nu are acest drept și a fost dat afară din sală.

Momentul a fost tensionat, susțin cei din Comitetul Executiv.

Ciolacu și Teodorovici au început să strige unul la altul, Teodorovici spunea că are dreptul să stea la ședință, iar Ciolacu afirma că nu, că așa prevede Statutul. Paul Stănescu a intervenit și i-a spus lui Teodorovici că a avut cu el o discuție înainte de prezidențiale și că i-a promis că este om de onoare și se va retrage din funcția de președinte executiv dacă se pierd alegerile. Teodorovici i-a replicat că el nu a pierdut alegerile”, au descris momentul surse din PSD.

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a declarat că sesizarea făcută de Teodorovici nu are vreo șansă de reușită.

Domnul Teodorovici ar trebui să își dea seama ce dorește, dacă nu va mai dori să candideze, ar trebui să anunțe”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu.

Comitetul National Executiv al PSD a validat miercuri candidatura lui Eugen Teodorovici pentru funcția de președinte al partidului la Congresul care va avea loc sâmbătă, au spus, pentru News.ro, surse social-democrate.

Anterior, Eugen Teodorovici fusese rugat să părasească sala unde are loc CEx al PSD, deoarece nu este membru în Comitetul Executiv, potrivit surselor citate.

Dupa aceasta validare in CEx, Eugen Teodorovici si Marcel Ciolacu sunt contracandidați la șefia PSD, iar Congresul în care va fi aleasă noua conducere a a partidului va avea loc sâmbătă.

Eugen Teodorovici a trimis o adresă către Tribunalul București și către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) în care explică faptul ca a fost aleasă o conducere legitimă a partidului în Congresul extraordinar din 29 iunie 2019, anume Viorica Dăncilă – președinte, Eugen Teodorovici – presedinte executiv și Mihai Fifor – secretar general. Acesta mai precizează că Dăncilă și Fifor au demisionat pe 29 noiembrie 2019, însă el rămâne în continuare președinte executiv al PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here