Cei șase români de pe nava-coșmar Diamond Princess au fost aduși în țară. Urmează carantina

Foto: MApN

Cei şase români de pe nava Diamond Princess care au cerut să fie repatriaţi au fost aduşi în ţară, sâmbătă dimineaţă, cu o aeronavă militară care a aterizat la Baza Aeriană 90, transmite Ministerul Apărării.

Aeronava C-27J Spartan este configurată pentru misiuni de evacuare medicală şi are instalată o cameră specială de izolare, potrivit MApN.

Ei vor rămâne în carantină 14 zile, testele făcute înainte de îmbarcarea în avion la Tokyo fiind negative pentru infecţia cu coronavirus. Cei şase cetăţeni au fost transportaţi din Japonia în Germania cu zboruri de evacuare medicală desfăşurate în cadrul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene.

Aeronava a fost operată de un echipaj condus de locotenent-comandorul Romeo Gârz şi a avut la bord o echipă medicală aparţinând SMURD Bucureşti.

Transportul a fost realizat cu respectarea întocmai a măsurilor pentru protecţia personalului şi a tehnicii, obligatorii în astfel de situaţii, precizează MApN.

Foto: MApN
Foto: MApN

Precizările Ministerului Sănătății

La rândul său, Ministerul Sănătăţii a precizat că este vorba despre doi pasageri şi patru membri ai echipajului, ei fiind examinaţi medical înainte de îmbarcare, testaţi pentru noul coronavirus (COVID-19), testele fiind negative.

„În România, conform procedurilor, cele 6 persoane vor rămâne încă 14 zile sub supraveghere medicală într-un spaţiu special destinat din Bucureşti, în care sunt respectate condiţiile de izolare. Ministerul Sănătăţii va informa cu privire la starea lor de sănătate”, arată MS.

Nava de croazieră Diamond Princess este în carantină din 3 februarie în portul Yokohama.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here