Cercetătorul CNSAS, istoricul Mădălin Hodor, scrie, într-o postare pe Facebook, că documentul prezentat pe Facebook de  Radu Cristescu, potrivit căruia fostul președinte Traian Băsescu ar fi fost plătit cu 1500 de dolari, ar fi un fals.

Radu Cristescu, fost vicepreședinte PMP, a publicat, joi dimineață,  pe Facebook un document atribuit fostei Securități și susține că fostul președinte, Traian Băsescu, a primit 1500 de dolari în calitate de colaborator.

”Despre Băsescu Traian precizăm că își manifestă pe deplin adeziunea față de politica PCR și am ordonat susținerea sa materială cu suma de 1500 de dolari SUA pentru subvenționare rețelei în cadrul noilor deziderate”, se arată în ceea ce pare a fi o notă transmisă fostului șef al Securității, Iulian Vlad în octombrie 84.

Postarea lui istoricului Mădălin  Hodor pe Facebook

Fals. Fals. Fals.
1. Asa-zisul document a mai fost prezentat la A3
2. Falsul s-a realizat prin suprapunerea mijlocului (partea scrisa cu Times New Roman) peste un document cu antet vechi.
3. Limbajul folosit nu era specific Securității. Exemplu : „subvenționarea rețelei informative” (subvenționarea? serios?) sau „organ operativ” (fie era „organ”, fie era „lucrător operativ”)
4. Nu exista „legătură directa” in categoria colaboratorilor Securității.
5. Înainte de a prelua manipulări A3 ar fi bine de verificat.

Fostul președinte, Traian Băsescu, a declarat, săptămâna trecută, în faţa instanţei de la Curtea de Apel Bucureşti, unde se judecă dosarul său cu CNSAS, că nu a stiut că serviciul de contrainformații militare reprezintă securitatea și, de asemenea, că nu a știut că i s-ar fi alocat un nume conspirativ şi a subliniat că rapoartele sale sunt semnate „căpitan Traian Băsescu”. În acest caz, instanța se va pronunța pe 20 septembrie.

Premierul Dăncilă l-a numit miercuri pe Radu Mihail Cristescu în funcția de secretar de stat la Ministerul Energiei, o instituție – cheie în gestionarea marilor companii de stat. Cristescu a devenit cunoscut drept omul care, deși era numit de tandemul Udrea – Băsescu în fruntea Agenției Domeniilor Statului, l-a ajutat pe Dan Voiculescu să plătească taxe mai mici pentru terenurile agricole concesionate. Și tot la televiziunea lui Dan Voiculescu, Cristescu a lansat teza preferată a marilor infractori, spunând că arestările și dosarele erau decise în biroul lui Băsescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here